1. Haberler
  2. Gündem
  3. Filistinli Gruplar Pekin’de Ulusal Birlik İçin Toplandı

Filistinli Gruplar Pekin’de Ulusal Birlik İçin Toplandı

featured
service

Son gelişmelere göre, Çin’in başkenti Pekin’de bir araya gelen Filistinli 14 ulusal grup, iki gün süren toplantıların ardından önemli bir bildiri yayımladı.

Toplantılarda, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) çatısı altındaki güçlerin, “kapsamlı bir ulusal birliğe” ulaşma ve geçici uzlaşı hükümeti kurma konusunda anlaşma sağlamak üzere oldukları duyuruldu. Bildiride, şu ifadeler öne çıktı: “Ulusal gruplar, FKÖ bünyesindeki tüm Filistin güçleri ve gruplarıyla birlikte, kapsamlı bir Filistin ulusal birliğine ulaşma konusunda kararlıdır. Ayrıca, Birleşmiş Milletler kararları ve 194 sayılı karar doğrultusunda, başkenti Kudüs olacak bağımsız bir Filistin devleti kurulması ve geri dönüş hakkının güvence altına alınması esaslarına bağlılık konusunda uzlaşma sağlanmıştır.”

Pekin’deki görüşmelere Fetih, Hamas, İslami Cihat, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin Kurtuluş Demokratik Cephesi gibi önemli gruplar katıldı. Bu toplantılar, Filistin ulusal birliğinin sağlanması adına atılan önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Filistinli Gruplar Pekin’de Ulusal Birlik İçin Toplandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz