1. Haberler
  2. Gündem
  3. İsrail, Gazze’deki Alıkonulan Filistinlileri Serbest Bıraktı

İsrail, Gazze’deki Alıkonulan Filistinlileri Serbest Bıraktı

featured
service

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki saldırılarının bir parçası olarak alıkoyduğu 2’si kadın 6 Filistinliyi serbest bıraktı. 7 Ekim 2023’ten bu yana süregelen kara saldırıları sırasında Deyr el-Belah’taki Kissufim askeri bölgesinde yapılan serbest bırakma işleminde, görgü tanıkları olayın detaylarını aktardı.

Serbest bırakılan kişilerin aşırı yorgunluk ve bitkinlikle yürüyebildiği ifade edildi. Ayrıca, vücutlarında işkence izleri bulunduğu belirtildi. Alıkonulanlar, gözaltı süresince dayak, işkence, hakaret ve sürekli sorguya tabi tutulduklarını dile getirdiler.

İsrail ordusunun Gazze’deki kara saldırılarında, kadınlar, çocuklar ve sağlık çalışanları dahil olmak üzere binlerce Filistinli alıkonuldu. Ancak, bunların yalnızca küçük bir kısmı serbest bırakıldı; diğerlerinin akıbeti ise belirsizliğini koruyor.

Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütü’ne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti, 26 Haziran İşkence Mağdurlarıyla Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle yayımladıkları raporda, 7 Ekim’den bu yana en az 18 Filistinlinin İsrail hapishanelerinde hayatını kaybettiğini bildirdi. Hamas ise, İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlerin, intikam amaçlı ağır insan hakları ihlallerine maruz kaldığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrail, Gazze’deki Alıkonulan Filistinlileri Serbest Bıraktı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz