1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye, İsrail’e açılan soykırım davasına müdahil oluyor

Türkiye, İsrail’e açılan soykırım davasına müdahil oluyor

featured
service

Bakan Fidan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Netanyahu barış istemiyor. İsmail Haniye suikastı bunun göstergesidir. İsrail ateşkesin başmüzakerecesini suikastla şehit etti.

İsrail saldırıları büyük tehdit. Netanyahu’ya ‘dur’ denilmezse tüm dünya ağır bedeller öder. Batı üç maymunu oynuyor. Netanyahu’nun olması gereken yer kongre değil, sanık sandalyesidir.

Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olmak için hazırlanan dosyamızı çarşamba günü Lahey’de sunacağız.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ‘bölgemizin bir ateş çemberine döndüğü bu günlerde’ Mısır’la istişare içinde olmanın önemine dikkat çekti. Erdoğan’ın Kahire ziyaretinin ilişkilere ivme kattığını belirten Bakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı ile iki ülke arasındaki ticari ilişkileri ve enerji konusunu da ele aldıklarını anlattı.

Fidan, görüşmede bölgesel konuları da ele aldıklarını belirterek, İsrail’in saldırganlığının bölge için büyük bir tehdit olduğunu söyledi. Müzakerelerde oyunbozanlık yapanın İsrail olduğunu söyleyen Fidan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikastı hatırlatarak bir kez daha başsağlığı diledi, yaşananların Netanyahu’nun barış istemediğini gösterdiğini kaydetti. Fidan, “Ateşkes görüşmelerinin baş müzakerecisini kalleşçe bir suikast ile öldürmüştür” dedi.

“Bölgenin iki güçlü aktörü olarak işbirliği içinde olmaya kararlıyız” diyen Hakan Fidan, “Önümüzdeki süreçte her alanda birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye, İsrail’e açılan soykırım davasına müdahil oluyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz