1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bahçeli’den ‘Kudüs Paktı’ önerisi: Türkiye, Suriye, Irak ve Mısır gibi ülkeler dahil olsun

Bahçeli’den ‘Kudüs Paktı’ önerisi: Türkiye, Suriye, Irak ve Mısır gibi ülkeler dahil olsun

featured
service

Bahçeli, yazılı açıklamasında, 7 Ekim 2023 tarihinde İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırılara dikkat çekti. İsrail’in, ABD desteğiyle gerçekleştirdiği bu saldırıların, “soykırıma” dönüştüğünü ve büyük bir insanlık dramına yol açtığını belirtti. Bahçeli, bu saldırıların dünya genelindeki ve İslam ülkelerindeki etkisiz tepkilerle devam ettiğini ve bu durumun ciddi bir tehlike oluşturduğunu söyledi.

“İsrail terörü, hazmedilmesi imkansız bir noktaya ulaşmıştır” diyen Bahçeli, yaşanan vahşetin durdurulması ve bölgedeki insan hakları ihlallerinin sona erdirilmesi gerektiğini söylerken bu bağlamda, Ortadoğu’da barış ve huzuru sürdürülebilir kılmak amacıyla Türkiye, Suriye, Irak ve Mısır gibi bölge ülkelerinin iş birliğiyle bir ‘Kudüs Paktı’ kurulmasını önerdi.

Bahçeli, Kudüs’ün sadece Filistinlilerin değil, tüm Müslümanların ve adalet arayışında olan herkesin sorunu olduğunu belirtti. Kudüs’ün, küresel barış ve huzurun anahtarı olduğuna inandığını ifade etti. Bahçeli, bu anahtarın doğru kullanılmaması durumunda, kaosun sadece Ortadoğu’yu değil tüm dünyayı etkileyebileceğini vurguladı.

Bahçeli’nin açıklamalarında, Türkiye’nin Kudüs Paktı’nın kurulmasına öncülük etmesi gerektiğini söylerken MHP Genel Başkanı, bölgede barış ve güvenliğin sağlanmasının, bölgesel dayanışma ve iş birliği olmadan mümkün olmayacağını ayrıca, Türkiye’nin yanı sıra diğer İslam ülkelerinin de bu pakta katılımının büyük önem taşıdığını belirtti.

Bahçeli, ‘Kudüs Paktı’nın oluşturulmasının, bölgedeki huzur ve güvenliğe önemli katkılar sağlayacağını ve bu girişimin tarihi bir adım olabileceğini ifade etti. Bahçeli, Gazze ve Kudüs’te yaşanan krizlerin, 1967 sınırlarına dayalı iki devletli çözümün gerekliliğini yeniden ortaya koyduğunu belirtti. Ayrıca, İsrail’in Filistinlilere uyguladığı soykırım politikasının sona erdirilmesi ve suçluların yargılanması gerektiğini vurguladı.

“Kudüs demek tarih demektir” ifadelerini kullanan Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

Kudüs aynı zamanda dinlerin, kültürlerin, farklı kökenlerden gelen insanların asırlarca iç içe, yan yana, huzur ve sükûnetle yaşadığı barış ve kardeşlik kentidir. Hz. Adem’den, Hz.Muhammed’e nice peygamberlerin ayak bastığı, büyük medeniyetlerin barındığı, melikler, sultanlar, komutanlar, alimler ve gönül insanlarının isimlerini toprağının her köşesine kazıdığı tarihsel mirasın medar-ı iftiharıdır Kudüs.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bahçeli’den ‘Kudüs Paktı’ önerisi: Türkiye, Suriye, Irak ve Mısır gibi ülkeler dahil olsun
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz