1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TZOB Başkanı Bayraktar: Türkiye’de biber üretimi sürekli artıyor

TZOB Başkanı Bayraktar: Türkiye’de biber üretimi sürekli artıyor

featured
service

Bayraktar, ayrıca biber, kabak, karpuz, fıstık, badem ve domatesteki fiyat düşüşleri ve pazarlama sorunlarına ilişkin basın açıklamasında bulundu. TZOB olarak, Türkiye genelinde 755 Ziraat Odası aracılığıyla çiftçilerin sorunlarını gündeme getirdiklerini ve çözüm önerileri sunduklarını belirten Bayraktar, çiftçilerin artan girdi maliyetleri ve doğal afetler gibi zorluklarla mücadele ettiğini vurguladı.

Ağustos itibarıyla birçok tarımsal üründe hasat döneminin sürdüğünü, ancak çiftçilerin ürünlerini pazarlamada zorlandığını belirten Bayraktar, düşük üretici fiyatlarının çiftçileri olumsuz etkilediğini ve ürünlerin tarladan maliyetine veya daha düşük bir fiyata çıktığını ifade etti. Bu durumun tüketicilere yüksek fiyat olarak yansıdığına dikkat çekti.

Uzmanlar uyarıyor: Soğan, kabak, brokoli kalp sağlığına iyi geliyor!

Biber üretimindeki artışa rağmen, tüketimde aynı oranda bir artış yaşanmadığını belirten Bayraktar, arz fazlalığının ve talep yetersizliğinin biberde üretici fiyatlarının düşmesine yol açtığını açıkladı. Ayrıca, kabak üreticilerinin nakliye maliyetleri ve düşük kar marjları nedeniyle zorluk yaşadığını, olgunlaşan kabakların hızla kesilmediğinde özelliğini kaybettiğini ve üreticilerin bu yüzden kabakları hayvan yemine dönüştürmek zorunda kaldığını belirtti.

Taze karpuz nasıl seçilir? İşte yöntemleri…

Karpuz ve kavun fiyatlarının arz fazlalığı nedeniyle düştüğünü ve tüccarların düşük tüketim nedeniyle alım yapmadığını ifade eden Bayraktar, Antep fıstığında da yüksek arzın fiyatları düşürdüğünü, bazı alıcıların düşük fiyatlarla stok yaparak fiyatları yükseltmeye çalıştığını belirtti. Bu durumun önüne geçilmesi için Toprak Mahsulleri Ofisi’nin devreye girmesi ve ihracat kanallarının zorlanması gerektiğini vurguladı.

Ankara’nın tescilli ürünü Ayaş domatesi tezgâhlarda yüzleri güldürüyor

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TZOB Başkanı Bayraktar: Türkiye’de biber üretimi sürekli artıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz