1. Haberler
  2. Gündem
  3. İslam Memiş uyardı: Ciddiye alın! O yatırım alanında fiyata değil, miktara odaklanın

İslam Memiş uyardı: Ciddiye alın! O yatırım alanında fiyata değil, miktara odaklanın

featured
service

Yenicag’da yer alan habere göre, FED kararı ve Colin Powell’in açıklamaları altın fiyatları üzerinde etkili oldu ve hızlı bir yükselme görüldü. Bu sabah altın 2458 doları görmesinin ardından düşüşe geçerek 2443 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam etti.

İsrail’in Haniye saldırısı ve FED’in kararının aynı güne denk gelmesinin önemli olduğunu vurgulayan finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, altının jeopolitik riskleri sevdiğini ve değer kazandığını söyledi. Altın fiyatlarındaki yükselişin devam edeceğini vurgulayan İslam Memiş, “Altın her ay yeni bir rekora doğru gidebilir gibi görünüyor” diye konuşu.

Altın ve gümüş fiyatlarının yükseldiğini söyleyen İslam Memiş, “2450 dolar ons altın, 31 dolar ons gümüş beklentim devam ediyor. Ancak hafta başında verdiğim mesajda tekrar satış yer beklentim devam ediyor. Artık fiyata değil, miktara odaklanın. Savaş konusunu da ciddiye alın derim” diye konuştu.

Dolar kuruna da değinen İslam Memiş, “FED’in eylül ayı itibariyle faiz indirimlerinin kapısını aralamış oldu. Diğer önemli bir gerekçesi de doların uluslararası değeri. Doların değer kaybetmesi, Euronun da değer kaybetmesi bizim için önemli olacak” dedi.

FED, faiz kararının ardından ons altındaki yükselişle yönünü rekora çevirdi. Gram altın fiyatı serbest piyasada 2 bin 621 TL’ye kadar çıktı. 22 ayar altının gram fiyatı 2 bin 587 TL ve 24 ayar gram altın da 2 bin 770 TL seviyesini gördü. Çeyrek altın 4 bin 397 liraya, Cumhuriyet altını 17 bin 865 TL’ye kadar çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İslam Memiş uyardı: Ciddiye alın! O yatırım alanında fiyata değil, miktara odaklanın
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz