1. Haberler
  2. Gündem
  3. Süreyya Terzioğlu’ndan STK’lara güç birliği çağrısı!

Süreyya Terzioğlu’ndan STK’lara güç birliği çağrısı!

featured
service

Uluslararası Gazeteciler Konfederasyonu Kadın Kolları Başkanı, Aile Uzmanı ve anadolugazete.com.tr Yazarı Süreyya Terzioğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye’deki yozlaşmanın katlanarak arttığını söyledi.

Terzioğlu, Türkiye’deki birçok sivil toplum kuruluşunun (STK) toplumun bilinçlenmesi için elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.

Duyarlı STK sayısının artması gerektiğine işaret eden Terzioğlu, şunları söyledi:

“Asıl ortak noktamız olan toplumun var olan yozlaşmasını önlemek için neler yapabiliriz? Sorusuna çözüm arayan STK’ların bir araya gelmesini ve tek bir platform olarak daha güçlü bir etkide çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. Tek başına bir derneğin ya da sendikanın ulaşabildiği kişi sayısı sınırlı kalabiliyor. Her sendikanın ya da derneğin etki grubu çok farklı. Bu yüzden STK’ların güç birliği yapması gerekiyor.”

STK’ların güç birliği yapması gerektiğini vurgulayan Terzioğlu, “Türkiye’deki STK’lar tek bir amaca hizmet etmek için tek çatı altında toplanması gerekiyor.” dedi.

Yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapması gerektiğine işaret eden Terzioğlu, şunları kaydetti:

“Annelere farkındalık eğitimi verilmeli. Annenin çocuğa yaklaşımından tutun annenin çocuğuyla nasıl kaliteli zaman geçirmesi gerektiğine dair eğitimler verilmeli. Bu eğitimler sayesinde anne bilinçlenecek. Toplumda var yozlaşmanın yok olmasını sağlayacak, annenin bilinçlendirilmesiyle pırıl pırıl bir nesil yetişecek.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Süreyya Terzioğlu’ndan STK’lara güç birliği çağrısı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz