1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da Gazze İçin İsrail Ürünlerine Boykot Mitingi Düzenlendi

İstanbul’da Gazze İçin İsrail Ürünlerine Boykot Mitingi Düzenlendi

service

İstanbul’da çeşitli sivil toplum kuruluşları, Gazze’deki kamusal baskılara karşı durmak amacıyla bir araya geldi. Kevser Eğitim Vakfı’nın öncülüğünde Eyüpsultan Meydanı’nda gerçekleştirilen miting, “Gazze’de zulme dur demek için hep birlikte” temasıyla düzenlendi.

Katılımcılar, İsrail’e destek veren firmalara yönelik boykot çağrısı yaparak, uluslararası kuruluşların ve Müslüman ülkelerin harekete geçmesini istedi. Pankartlarda, “Boykota devam”, “Özgür Filistin” ve “Müslümanlar dik durun, karşınızda leşler var” gibi ifadeler yer aldı.

Etkinliğe katılan Hamas Siyasi Büro Üyesi Süheyl el-Hindi, Gazze’deki durumu anlatarak, “Gazze’de katliam ve şehitlerin kanının kokusu var ama aynı zamanda izzet ve mücadele var,” dedi. El-Hindi, halka yardım çağrısında bulunarak, Gazze’nin insanlık dramını vurguladı.

Kevser Eğitim Vakfı Genel Başkanı Ferhat Çalışye, Birleşmiş Milletler’e çağrıda bulunarak, “BM, çifte standarttan vazgeçmeli ve İsrail’in insanlık suçlarını durdurmalı,” ifadesini kullandı. Çalışye, Müslümanların birlikte hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Çalışye, “Boykot, sadece ekonomik bir yaptırım değil, insan haklarına saygının ve adalet arayışının simgesidir. Gazze’deki olaylara karşı yapacağımız boykot, Filistin davasına destek sağlamanın bir yoludur” şeklinde konuştu.

Miting, kılınan akşam namazı ile sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul’da Gazze İçin İsrail Ürünlerine Boykot Mitingi Düzenlendi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz