1. Haberler
  2. Gündem
  3. Uşak’ta Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

Uşak’ta Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

service

Uşak’ta akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, şehirdeki yaşamı olumsuz etkiledi. Uşak Valisi Turan Ergün, yağışla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Vali Ergün, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bu yağışla ilgili toplamda 706 ihbar yapıldığını belirtti. Ancak bu rakam içinde mükerrer ihbarların da olduğunu söyledi. Ergün, “Saat 16.00’da başlayan yağış, 19.00’a kadar sürdü ve bu süre zarfında kent merkezinde metrekareye yaklaşık 60 kilogram yağış düştü” dedi.

Sağanak, özellikle İzmir-Uşak kara yolunda çift yönlü trafiğin kapanmasına yol açtı ve uzun araç kuyruğuna sebep oldu. 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin Köprülü Kavşağı ile Selçuklu Köprülü Kavşağı’nın yakınında oluşan su birikintileri nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Araçlar, çevredekilerin ve polislerin yardımlarıyla kurtarılmaya çalışıldı.

Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi İtfaiyesi, AFAD ve Karayolları ekipleri, su birikintilerini tahliye etmek için hızlıca harekete geçti. Vatandaşlar ve esnaflar, iş yerlerindeki suyu temizlemek için çaba sarf etti.

Ergün, olaylara müdahale ederek mahsur kalan tüm vatandaşların kurtarıldığını vurguladı. “Senin Uşak’ta şu an mahsur kalan kimse yok. Diğer su baskınları ile ilgili çalışmalar da sürüyor. 72 araç ve 248 personel, yağışla ilgili görevde” ifadesini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uşak’ta Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz