1. Haberler
  2. Gündem
  3. İlk Kez Ekilen Ayçiçekleri Bölgeyi Sarıya Boyadı: Kelkit Vadisi’nde Yeni Gelir Kapısı

İlk Kez Ekilen Ayçiçekleri Bölgeyi Sarıya Boyadı: Kelkit Vadisi’nde Yeni Gelir Kapısı

featured
service

Ayhan Akın’ın yaptığı açıklamaya göre, yalnızca barajla ilgili sulama sorunları nedeniyle suyun geç gelmesi gibi küçük aksaklıklar yaşanmış olsa da, genel olarak ekim süreci oldukça verimli geçti. Akın, “İnşallah iyi bir verim alırız ve seneye hem vatandaşlara hem de bölgemize yeni bir gelir kaynağı kazandırmış oluruz” dedi.

Ayçiçeği ekimi, özellikle şeker pancarı, fasulye, patates ve buğday gibi ürünlerle bilinen Kelkit Vadisi’nde ilk kez yapıldı. Üretici Ayhan Akın, devlet desteğiyle toplamda 415 dönümlük bir alana ayçiçeği ekimi gerçekleştirdiklerini ve gelişim sürecinde herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını belirtti. Akın, bu denemenin başarılı olması durumunda, ayçiçeğinin ilçeye ve bölgeye yeni bir ürün olarak kazandırılacağını söyledi.

( = window. || []).push({});

Çiftçilerden Yüksek Verim İçin Yeşil Işık

Kelkit’in Tarımsal Çeşitliliği Artıyor

Bölgedeki tarımsal çeşitliliğin artması, yerel üreticilere alternatif gelir kaynakları sunarken, aynı zamanda ülke ekonomisine de önemli bir katkı sağlaması bekleniyor. Ayçiçeği üretimi, hem fiyatları düşürerek çiftçilerin maliyetlerini hafifletecek hem de tüketicilere daha uygun fiyatlı ürünler sunacak. Bu gelişme, Türkiye’nin tarımsal üretiminde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kelkit Vadisi’nin, patates, fasulye ve buğdayın yanına ayçiçeğini de ekleyerek, bölgesel tarımda daha da güçlenmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İlk Kez Ekilen Ayçiçekleri Bölgeyi Sarıya Boyadı: Kelkit Vadisi’nde Yeni Gelir Kapısı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz