1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santrali’nde İncelemelerde Bulundu

Bakan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santrali’nde İncelemelerde Bulundu

service

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Mersin’deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaatında önemli incelemelerde bulundu. Bakan Bayraktar, önümüzdeki yıl ilk reaktörün devreye alınmasının planlandığını ve 2028 yılına kadar diğer reaktörlerin de hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bayraktar, Akkuyu’daki şantiyenin, dünya çapında en büyük nükleer santral inşaatı olduğuna dikkat çekti. 30 binin üzerinde çalışanın bulunduğu bu alanda, yetkililerden önemli bilgiler aldı.

Bakan, santralin tam kapasiteyle devreye girmesi halinde Türkiye’nin elektrik ihtiyacının %10’unun buradan karşılanacağını belirtti. Bayraktar, “İnşallah önümüzdeki yıl ilk reaktörden başlayarak diğer reaktörleri de devreye almış olacağız” dedi.

Akkuyu NGS’de üretilen temiz enerjinin, 30 milyon ton karbon emisyonunu azaltacağı bilgisini veren Bayraktar, santralin, Türkiye’nin 70 yıllık hayalinin gerçekleşmesi anlamına geldiğini ifade etti. Uzun yıllardan beri bu alanda yapılan çalışmaların, 2010 yılında Rusya ile yapılan hükümetler arası anlaşmayla hız kazandığını belirtti.

Son olarak, %20 bin megavatlık nükleer enerji hedeflerine ulaşma konusunda kararlı olduklarını ifade eden Bayraktar, “Zorluklarla karşılaşabiliriz ancak nükleer enerjide ilerlemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Türkiye’nin, temiz kaynaklardan arz güvenliğini sağlama hedefini sürdürdüğünü vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santrali’nde İncelemelerde Bulundu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz