1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Pandemi sonrası ticaret satış hacminde bir ilk

Pandemi sonrası ticaret satış hacminde bir ilk

featured
service

2024 Temmuz ayında ticaret satış hacmindeki bu düşüş, pandemi sonrası dönemde ticaret sektöründe yaşanan en ciddi daralma olarak değerlendiriliyor. Ticaret satış hacminin 2021=100 temel yıl endeksi ile ölçülen bu azalmanın, ekonomik durgunluk ve tüketici talebindeki değişimlerle ilişkilendirilebileceği belirtiliyor.

Ayrıntılı sektörel verilere göre, motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımı için satış hacmi yüzde 10,8 oranında önemli bir azalma gösterdi. Bu azalma, hem toplu hem de bireysel taşıma araçlarına olan talebin azaldığını işaret ediyor. Aynı dönemde toptan ticaret satış hacmi yüzde 5,6 azalırken, perakende ticaret satış hacmi ise yüzde 5,4 artış gösterdi.

Temmuz ayında ticaret satış hacmi, bir önceki aya göre de yüzde 0,6 oranında bir düşüş yaşadı. Bu aylık azalma, motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımı için satış hacminin yüzde 1,4, toptan ticaret satış hacminin yüzde 1,0 oranında düştüğünü gösteriyor. Perakende ticaret satış hacmi ise bu dönemde yüzde 0,8 artış gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Pandemi sonrası ticaret satış hacminde bir ilk
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz