1. Haberler
  2. Gündem
  3. Savcı da hızlıymış

Savcı da hızlıymış

featured
service

Filistinlilere aylardır ölüm yağdıran İsrail’e ticaret vicdanları isyan ettirir noktaya gelince Cumhurbaşkanı “O iş bitti” açıklaması yaptı. Ancak sonraki süreçte gemilerin seyrini sürdürdüğünü belgeler ortaya koydu. Utanç tablosuna rağmen ne şirketlerden ne hükümetten bir açıklama geldi. Tel Aviv’in kullandığı petrolün Türkiye üzerinden taşındığı iddiası büyük tepki çekti. ‘Eskişehir Filistin ile Dayanışma Platformunun’ eyleminde de hassas konu protesto edildi.

Eylemde yalnızca ‘Vanaları kapatın’ diyen Kuban Kural hakkında ‘Türk milletini, cumhuriyeti, devlet kurumlarını aşağılama’ suçuyla soruşturma başlatıldı. Yaşananlar ‘Suç makineleri dışarıdayken hakaret edenin yakasına yapışan adaletsizlik’ tepkisini doğurdu. Kural ise “Bu eylemlerin kitleselleşmesinden korkup bastırmaya çalışıyorlar. Esas suçlu İsrail’le ticarete göz yumanlar. Türkiye’yi soykırıma ortak edenler hakkında ben de suç duyurusunda bulundum” dedi.

İsrail’le ticareti hükümet reddederken Tel Aviv limanlarına seyir belgelere yansıdı. Hayfa Limanı’na giden gemilerle ilgili ANKARAGÜNDEM’ın, şirketlere ve Ticaret Bakanlığı’na yönelttiği sorular cevapsız kaldı. Muhalefet de kamuoyunda büyük rahatsızlık yaratan konuyu Meclis’e taşıdı. Utanç sessizliği devam ederken gemiler seyrini sürdürüyor. Bakanlığın ‘İsrail için gümrük sistemi kapalı’ açıklamasına rağmen İzmir Nemrut Limanı’ndan çıkan Türk bayraklı yük gemisi dün Hayfa Limanı’na ulaştı. Myfair gemisi ise 23 Eylül’de İsrail’e demirledi.

manset.jpg

Türkiye’nin İsrail’e Azeri petrolünün sevkini sağladığı gemilerin ticari malları taşımaya devam ettiği belgelerle ortaya konulurken buna karşı çıkanlara da baskılar sürüyor. Eskişehir’de düzenlenen bir eylemde ticaretin durması çağrısı yapan Kuban Kural’a jet hızıyla ‘Türk milletini, cumhuriyeti, devlet kurum ve organlarını aşağılama’ soruşturması açıldı. ANKARAGÜNDEM’a konuşan Kural ‘Esas suçlu İsrail’e petrol taşıyan iktidar, Türkiye’yi soykırıma ortak ettikleri için ben de onlar hakkında suç duyurusunda bulunuyorum” dedi.

İsrail, Gazze’de soykırıma devam ederken, Türkiye limanlarından Azeri petrolünün İsrail’e sevkiyatı sürüyor. ANKARAGÜNDEM aynı zamanda son günlerde Türkiye limanlarından İsrail’in Haifa Limanı’na gemilerle ticaret mallarının sevkedildiğini de belgeledi. İsrail’e yapılan petrol sevkiyatına ortaklığını reddetmeyen hükümet, uluslararası anlaşmaların arkasına sığınıyor. Ancak Türkiye’nin tarafı olduğu uluslararası anlaşmalar soykırıma dolaylı veya direkt olarak ortak olmayı suç sayıyor. Türkiye, soykırıma ortak etmemek için uluslararası anlaşmada bulunan ‘İnsan hakları taahhüdünü’ öne sürerek anlaşmaları tazminat ödemek zorunluluğu olmadan feshedebiliyor. İsrail’e petrol sevkiyatının durdurulması için düzenlenen protestolara ise hükümetin travrı sert oluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Savcı da hızlıymış
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz