1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tadından önce fiyatı yüzleri ekşitecek! Tarladan çıkıyor eve gelene kadar %300 zamlanıyor

Tadından önce fiyatı yüzleri ekşitecek! Tarladan çıkıyor eve gelene kadar %300 zamlanıyor

featured
service

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ağustos ayında üretici ve market fiyatları arasındaki farklara dikkat çekti. Bayraktar, en büyük farkın limonda görüldüğünü belirterek, “Ağustos ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla limonda görüldü, bu fark yüzde 370,4’e ulaştı” ifadelerini kullandı. Bu durum, hem tüketiciyi hem de üreticiyi mağdur eden bir tablo oluşturdu.

Bayraktar, ağustos ayında markette fiyatı en fazla artan ürünün salatalık, üreticide ise kuru üzüm olduğunu açıkladı. Ayrıca, fiyatı en çok düşen ürünlerin markette kuru incir, üreticide ise patates olduğunu belirtti. Özellikle patates, kuru soğan ve limon gibi ürünlerde üretici fiyatlarının yüzde 20 ila 30 oranında düştüğüne dikkat çekerek, bu durumun üreticileri zor durumda bıraktığını vurguladı.

Limon yetiştiriciliğiyle ilgilenenler için en kritik sorulardan biri, “Limon ne zaman toplanır?”dır. Hasat zamanı, ürün verimliliği açısından büyük önem taşır. Limonlar, don olaylarından önce hasat edilmelidir. Ayrıca sabah erken saatlerde ya da nemli havalarda hasat yapılmaması gerektiği ifade ediliyor. Kuru hava koşullarında toplanan limonlar, zarar görmeden hasat edilebilir.

limon-tarladan-sofraya-gelene-kadar-zamlaniyor-2.jpg

Limon, yılın her ayında ekilebilir; ancak iklim koşulları limon yetiştiriciliğinde belirleyici bir rol oynar. Yetiştirilecek bölgenin nem, sıcaklık ve yağış koşulları dikkate alınmalıdır. Uygun koşullar sağlandığında, her bölgede hatta evde bile limon yetiştirmek mümkündür.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tadından önce fiyatı yüzleri ekşitecek! Tarladan çıkıyor eve gelene kadar %300 zamlanıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz