1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 578 bin liraya dev elektrikli otomobil: Çinli markadan rakiplerini sarsacak yeni model!

578 bin liraya dev elektrikli otomobil: Çinli markadan rakiplerini sarsacak yeni model!

featured
service

Çinli markalardan yeni otomobiller piyasaya sürülüyor. Dünya gündeminde yer alan elektrikli otomobillerde rakiplerini sarsacak yeni model tanıtıldı. Başlangıç satış fiyatı 578 bin TL olarak belirlenen elektriklinin özellikleri açıklandı. İşte yeni elektrikli…

Elektrikli araç pazarının yükselen yıldızlarından Çinli Aion, sedan kategorisindeki yeni modeliyle dikkatleri üzerine çekiyor. Uzun süredir elektrikli araç satışlarıyla adından söz ettiren Aion, yeni elektrikli sedan modeli RT ile bu kez rekabeti başka bir boyuta taşıyor. Sadece 17 bin dolarlık (yaklaşık 578 bin TL) başlangıç fiyatı ile piyasaya sürülen Aion RT, güçlü batarya seçenekleri ve etkileyici menzil kapasitesiyle öne çıkıyor.

4.865 mm uzunluğunda aerodinamik bir gövdeye sahip olan Aion RT, iki farklı LFP batarya kapasitesi sunuyor: 55 kWh ve 68 kWh. Bu bataryalar sırasıyla 520 km ve 650 km’ye kadar menzil vaat ederek kullanıcıların menzil kaygılarını büyük ölçüde azaltıyor. Aion, tüm modellerinde yeni geliştirdiği ısı pompalı termal yönetim sistemini standart olarak sunuyor. Üstelik, 400V elektrik mimarisiyle donatılmış olmasına rağmen, RT’nin %30’dan %80’e sadece 18 dakikada şarj olabilmesi oldukça dikkat çekici. Kısa süreli şarj ihtiyacı olanlar için ise 10 dakikalık şarjla 200 kilometre yol yapabilme özelliği, aracı şehir içi ve uzun yol kullanımına uygun hale getiriyor.

gyagdflamaaqscj.jpg

Aion RT, yalnızca uygun fiyatlı olmasıyla değil, aynı zamanda gelişmiş teknoloji seçenekleriyle de fark yaratıyor. Üst paket fiyatı 24 bin dolara kadar çıkan modelde, LiDAR sensörler ve NVIDIA Orin X çipsetli gelişmiş akıllı sürüş sistemi yer alıyor. Bu özellikler, aracı sınıfındaki diğer sedanlardan ayırarak, sürücüsüne yüksek seviyede bir otonom sürüş deneyimi sunuyor.

gyaf3w6baaaoppu.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
578 bin liraya dev elektrikli otomobil: Çinli markadan rakiplerini sarsacak yeni model!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz