1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özel’den Erdoğan’a yanıt: Anayasa’ya uymayanlarla anayasa yapılmaz

Özel’den Erdoğan’a yanıt: Anayasa’ya uymayanlarla anayasa yapılmaz

featured
service

Özel, EŞİK Platformu’nun “Anayasa konusunda müzakere dahi yapılmamalıdır” talebini dinleyerek, “Bu bakış açısını çok önemsiyorum. Mevcut Anayasa’ya uymayanlarla Anayasa yapılmaz. Erdoğan’ın gündeminde Anayasa var, benim gündemimde ise Anayasa’ya harfiyen uyulması var” dedi. İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini hatırlatarak, hukukun üstünlüğünün önemine dikkat çekti.

Toplantıda, EŞİK Platformu temsilcileri Hülya Gülbahar, Serap Dalkılıç, Özlem Günel Tekşen, Teşrife Boysan, Ayşe Aydan Barut, Özgül Kaptan ve Meral Güler, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konularında güçlü adımlar atılması gerektiğini belirttiler. Heyet, “9. Yargı Paketi”, evli kadınların kendi soyadlarını kullanma hakkı, 6284 sayılı şiddeti önleme yasasının zorlama hapsinin işlevsizleştirilmesi ve yeni Anayasa yapılması konularında görüşlerini dile getirdi.

Özel: Anayasa tartışması gerçek sorunları örtüyor

Avukat Hülya Gülbahar, 9. Yargı Paketi’nde yer alan “etki ajanlığı” ve evli kadınların kendi soyadlarını kullanma hakkına değinerek, bu düzenlemelerin kadın haklarını ihlal ettiğini vurguladı. Gülbahar, “İktidar, kadının eşinin soyadını almasını şart koşarak ataerkil bir zihniyeti sürdürmek istiyor. Bu düzenlemelere karşı mücadelede sizin desteğinizi talep ediyoruz” dedi.

Özel, “Evli kadının soyadı konusunda size tam destek vereceğiz. İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırırken 6284’e sığındılar, şimdi onu da değiştirmeye çalışıyorlar. Sırada boşanan kadının nafaka hakkı var. Esas hedeflerinde ise Medeni Kanun var” ifadelerini kullandı.

Özel, CHP’nin eşitlik konusunda ciddi adımlar attığını belirterek, “Gölge kabinemizin yarısını kadınlar oluşturuyor, yerel yönetimlerde kadın sayısını artırdık. Önümüzdeki dönemde kadın temsil oranını daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi. 9. Yargı Paketi’nde yer alan etki ajanlığı düzenlemesine de değinen Özel, “Bu düzenlemeyle propaganda yapmayı dahi suç haline getiriyorlar. Bu kabul edilemez” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özel’den Erdoğan’a yanıt: Anayasa’ya uymayanlarla anayasa yapılmaz
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz