1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara ilçe belediye başkanlarından İstanbul’un Fethi’nin 571. yıl dönümü mesajı!

Ankara ilçe belediye başkanlarından İstanbul’un Fethi’nin 571. yıl dönümü mesajı!

featured
service

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, bugün, Türk ve dünya tarihine altın harflerle yazılmış büyük bir zaferin, 1453 yılında gerçekleşen İstanbul’un Fethi’nin 571. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadığını söyledi.

Fatih Sultan Mehmet Han ve onun kahraman askerlerini minnetle anan Şahin, şöyle konuştu:

“İstanbul’un Fethi, sadece bir şehrin ele geçirilmesi değil, aynı zamanda kültürel ve bilimsel anlamda da büyük bir dönüşümün başlangıcı olmuştur. Bu fetih, Orta Çağ’ın sona erip Yeni Çağ’ın başlamasına vesile olmuş, İstanbul’u medeniyetlerin merkezi haline getirmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk de Osmanlı İmparatorluğu’nun mirasını devralarak modern Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş ve ulusumuzu muasır medeniyetler seviyesine çıkarma hedefiyle birçok devrim gerçekleştirmiştir. Atatürk’ün “Türk milleti, milli birlik ve beraberlikle tüm zorlukların üstesinden gelmeyi başaracaktır” sözleri, bizlere İstanbul’un Fethi’nden aldığımız ilhamla daima ileriye bakmamız gerektiğini hatırlatmaktadır.

Atatürk’ün liderliğinde, Türk milletinin azmi ve kararlılığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, bugün de güçlü adımlarla yoluna devam etmektedir. İstanbul’un Fethi’nin 571. yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı günde, ecdadımızın bizlere bıraktığı mirası koruma ve daha ileriye taşıma azmiyle çalışmaya devam edeceğiz. Büyük zaferlerin ve kahramanlıkların unutulmadığı, tarihten aldığımız güçle geleceğe güvenle baktığımız nice kutlu günlere erişmek dileğiyle, bu anlamlı gün tüm milletimize kutlu olsun.”

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, İstanbul’un fethinin 571. yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, “İstanbul’un fethi yalnızca bir şehrin değil, ecdadın fetihler çağının dönüm noktasıdır. İstanbul’un fethinin 571. yıl dönümünde, Fatih Sultan Mehmed Han ve ordusundaki kahramanları rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara ilçe belediye başkanlarından İstanbul’un Fethi’nin 571. yıl dönümü mesajı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz