1. Haberler
  2. Gündem
  3. Herkes burayı Pamukkale sanıyor ama burası Karadeniz’de! Güzelligini görenler cennete düştüm sanıyor

Herkes burayı Pamukkale sanıyor ama burası Karadeniz’de! Güzelligini görenler cennete düştüm sanıyor

featured
service

Giresun’un Dereli ilçesinde yer alan ve bölge vatandaşları tarafından beyaz taş olarak bilinen Kuzalan Travertenleri mineralli suların oluşturduğu muhteşem bir güzellik sunuyor. Birçok kişi bu güzelliği Göksu Travertenleri olarak biliyor.

Yaklaşık 500 hektarlık bir alanda kurulan Kuzalan Tabiat Parkı’nın içerisinde yer alan ve 1800 metrelik bir alanı kaplayarak , dünyada ABD’deki Yellowstone Ulusal Parkı’ndan sonra orman içinde oluşmuş ikinci büyük traverten bölgesi olarak kayda geçen Kuzalan Travertenleri, yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oluyor.

Yöredeki en geniş alanlı traverten sahası durumunda yer alan Kuzalan Travertenleri esas kaynağın çevresindeki ini zeminin bütünüyle yosunlarla kaplı olması ile bilinmektedir. Yosunların üzerinden süzülerek akan sular birkaç metre sonra traverten biriktirmeye başlarken bu birikimin başlaması ile birlikte yosunlar da hızlı alan kaybederek ortadan kalkmaktadır.

traverten.jpg

Kuzalan Tabiat Parkı’na Yaklaşık 4 km uzaklıkta yer alan Pınarlar Köyü’nde bulunan Göksu Travertenleri, proje ile birlikte oluşturulan teras şeklinde büyüklü küçüklü göletleri, turkuaz ve beyaz renkleriyle minik pamukkale’yi andıran muhteşem bir güzellik sunuyor. Travertenler ise mineral değeri yüksek sodalı su ile birlikte oluşmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Herkes burayı Pamukkale sanıyor ama burası Karadeniz’de! Güzelligini görenler cennete düştüm sanıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz