1. Haberler
  2. Gündem
  3. YSK’nın kararıyla 3 ilçe ve 4 beldede seçimler yenileniyor! Oy kullanımı başladı

YSK’nın kararıyla 3 ilçe ve 4 beldede seçimler yenileniyor! Oy kullanımı başladı

featured
service

D31 Mart’ta yapılan yerel seçim sonuçlarına yapılan itirazlar sonrası, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bazı yerlerde seçimlerin tekrarlanmasına karar verdi. Bu kapsamda, 3 ilçe ve 4 beldede seçmenler bugün sandık başına gidiyor.

YSK’nın kararı doğrultusunda, Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesi, Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesi, Aksaray’ın Güzelyurt ilçesi ve Sağlık beldesi, Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Güneykaya beldesi, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesi ve Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde yerel seçimler yeniden yapılıyor.

Seçmenler, belirlenen sandıklarda saat 17.00’ye kadar oy kullanabilecekler. Seçimlere dair yayın yasağı ise kanun gereği saat 21.00’e kadar geçerli olacak. Ancak, Yüksek Seçim Kurulu bu süreyi öne çekme yetkisine sahip.

YSK, seçim sonuçlarına yapılan itirazlar çerçevesinde bazı bölgelerdeki seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. Bu karar, seçim sürecinde yaşanan usulsüzlük iddiaları ve diğer hukuki gerekçelerle alındı. Seçmenler, bugün oylarını kullanarak yerel yönetimlerini belirleyecek.

Seçim sonuçlarına dair yayın yasağı, kanun gereği saat 21.00’e kadar sürecek. Ancak, YSK’nın bu süreyi öne çekme yetkisi bulunuyor. Seçim sonuçları ve detaylar, yayın yasağının kalkmasının ardından kamuoyuyla paylaşılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YSK’nın kararıyla 3 ilçe ve 4 beldede seçimler yenileniyor! Oy kullanımı başladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz