1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ÖTV’siz araç alma hakkı tamamen kalkıyor! Sadece bu testten geçenlere verilecek: Tüm yardımlar kalkacak

ÖTV’siz araç alma hakkı tamamen kalkıyor! Sadece bu testten geçenlere verilecek: Tüm yardımlar kalkacak

featured
service

Hükümet yetkilileri, ÖTV’siz araç uygulamasında yaşanan suistimalleri ve savurganlığı önlemek amacıyla böyle bir karar aldıklarını belirtiyor. Ancak engelliler ve sivil toplum kuruluşları, bu düzenlemenin engelli haklarına yönelik büyük bir saldırı olduğunu düşünüyor.

Yeni düzenlemeyle birlikte, araç almak isteyen engelliler Gelir İdaresi Başkanlığı yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvuracak ve gelir durumlarını belgelemek zorunda kalacak. Yoksulluk sınırının altında olan engellilere araç alım desteği sağlanacak, ancak bu kişilerin diğer sosyal yardımları kesilecek. Bu durum, engellileri adeta bir “yoksulluk testi”ne tabi tutuyor ve araç alımı ile diğer temel ihtiyaçlar arasında bir seçim yapmaya zorluyor.

Anadolu Engellileri Birleştirme Derneği (AEBD) Başkanı Burhan Gümrükçü, “Bu apaçık engellinin ÖTV’siz araç alma hakkını yok etmektir. Savurganlığı bitirdiniz de bir tek engellinin aracı mı gözünüze battı?” diyerek tepkisini dile getirdi. Engelliler ve yakınları, sosyal medyada #EngelliHakkıYoksullukTestiDeğildir etiketiyle düzenlemeye karşı seslerini yükseltiyor.

yeni-proje-2024-06-23t114738-293.jpg

Engelliler, ÖTV’siz araç alma hakkının korunmasını ve yeni düzenlemenin geri çekilmesini talep ediyor. Ayrıca, araç alım desteğinin yoksulluk sınırına bakılmaksızın tüm engellilere sağlanması ve diğer sosyal yardımlardan mahrum bırakılmaması gerektiğini savunuyorlar.

Yeni vergi paketi, engelli hakları konusunda büyük bir tartışma başlattı. Engelliler ve sivil toplum kuruluşları, hükümeti bu düzenlemeyi yeniden gözden geçirmeye ve engellilerin haklarını koruyan bir çözüm bulmaya çağırıyor. Aksi takdirde, engellilerin yaşam kalitesini düşürecek ve sosyal dışlanmayı artıracak bir uygulama hayata geçmiş olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ÖTV’siz araç alma hakkı tamamen kalkıyor! Sadece bu testten geçenlere verilecek: Tüm yardımlar kalkacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz