1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TÜİK’i ifşa eden gazeteci Alaattin Aktaş: Başkan demogoji yapıyor – Ankaragündem

TÜİK’i ifşa eden gazeteci Alaattin Aktaş: Başkan demogoji yapıyor – Ankaragündem

featured
service

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) uzun süredir madde fiyatlarını açıklamıyor. Ekonomistlere göre TÜİK, sık sık açıkladığı veriler ile manipülasyon da yapıyor. Gazeteci Alaattin Aktaş, madde fiyatlarını açıklamayan TÜİK ile ilgili dün önemli bir yazı yazdı. Sık sık enflasyonu düşük gösteren TÜİK’in, gizlediği madde fiyatlarında kiraları 6 binin altında ölçtüğü bazı madde fiyatlarında da büyük oyun yaptığı ortaya çıktı.

Aktaş’ın yazısının ardından TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya da yaptığı açıklamada madde fiyatları için, “Türkiye dışındaki hiçbir ülkede verilmiyor” iddiasında bulundu.

TELE1’de İnan Demirel’in sunduğu Asıl Mesele programına konuk olan Aktaş, TÜİK Başkanı Çetinkaya’nın demagoji yaptığını söyledi. Aktaş şu ifadeleri kullandı: “Erhan bey demagoji yapıyor. Madde sepeti gizleniyor diyen yok zaten. Madde sepeti TÜİK’in web sayfasında duruyor zaten. Her zaman görmek mümkün. Biz madde fiyatları gizleniyor dedik. Madde fiyatlarını gizlemekle kalmadı TÜİK, maddelerin ağırlıklarını açıklardı, her bir maddenin ağırlığını görürdük, şimdi onu da bilmiyoruz. Grup olarak bile bilmiyoruz. Ben şu çağrıda da bulunmuştum. Madde ağırlıklarını açıklamıyorsunuz, madde fiyatlarını açıklamıyorsunuz, her bir maddenin fiyat değişimini açıklayın, bu konuda tartışmaya yol açacak bir durum da oluşmaz, onu da yapmıyorlar. Şimdi ‘Bu verilerin geçerliliği yok çok anlamsız’ şeklinde bir ifadesi var başkanın. Şimdi o zaman bu verilerin geçerliliği yoksa TÜİK bu verileri dikkate almıyorsa neyi dikkate alarak enflasyon hesabı yapıyor? Demek ki bu fiyatları, daha doğrusu bir fiyatı dikkate alıyor. Doğrudur yanlıştır, o konuya hiç girmiyorum. Ama fiyatların önemli olmadığını söyleyince o fiyatlara göre oluşmamış da başka bir şeye göre hesaplanmış bir oran varmış gibi bir anlam çıkıyor ortaya.”

Kaynak: Ankaragündem.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TÜİK’i ifşa eden gazeteci Alaattin Aktaş: Başkan demogoji yapıyor – Ankaragündem
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz