1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Maliye 800 kişinin peşinde

Maliye 800 kişinin peşinde

featured
service

Özellikle bazı kişilerin aylık harcamalarının 10 milyon lirayı aştığı belirlendi ve Vergi Denetim Kurulu (VDK) tarafından bu durum yakından takibe alındı. Vergi müfettişleri, bu kişilerin harcamalarını detaylı bir şekilde inceleyerek gelir kaynaklarını tespit etmeyi ve bu gelirlerin vergilendirilmesini sağlamayı hedefliyor.

VDK ayrıca, IBAN üzerinden ödeme yapılmasını sağlayan ve bu işlem karşılığında fatura veya fiş kesmeyen işletmeleri de sıkı bir denetim altına aldı. İnceleme sürecinde IBAN hesaplarına sahip kişilere gelirlerinin kaynağını belirlemeye yönelik detaylı sorular yöneltiliyor ve gerekli uyarılar yapılıyor.

Ayrıca, “mail order” yöntemiyle yapılan tahsilatları da mercek altına alan VDK, bu yöntemle gerçekleştirilen işlemlerde vergisel risklerin varlığını takip ediyor. Özellikle hizmet, e-ticaret ve mobilya gibi sektörlerde sıklıkla kullanılan bu yöntemde fatura veya fiş düzenlenmemesi durumlarına karşı önlem alıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kayıtdışılığı azaltma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü vurguladı. Şimşek, “Aylık harcamaları 5 milyon TL’nin üzerinde olan ve hiç gelir beyan etmeyen kişileri denetim altına alıyoruz. IBAN veya ‘mail order’ ödeme yöntemiyle vergisini ödemeyen işletmeler de inceleniyor” dedi ve vergi kaçağına yol açanları ve haksız rekabet oluşturanları takip edeceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Maliye 800 kişinin peşinde
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz