1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İslam Memiş’ten altın ve kripto uyarısı – Ankaragündem

İslam Memiş’ten altın ve kripto uyarısı – Ankaragündem

featured
service

Finansal Analist İslam Memiş, TV100’de yayınlanan yazısında piyasaya dair değerlendirmelerde bulundu. “Yurt içi piyasalarda bu hafta iyi, yurt dışı piyasalarda gergin bir hafta geçirmemizi bekliyorum.” diyen Memiş, kripto para piyasasında işlem yapanları uyardı. “Bu haftanın borsa yatırımcılarının, altın ve gümüş alımı için bekleyenlerin yüzünün güleceği bir hafta olmasını bekliyorum” diyen Memiş, söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizdi.

Memiş’in piyasa tahminleri şöyle:

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi görünüm notunu “B3”den “B1”e yükseltti. 11 yıl aradan sonra 2 puan yükseltmesi iç piyasalar için olumlu.

Özellikle borsada yükseliş, TL’nin değerlenmesi kaçınılmaz.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Perşembe günü saat 14:00’de faiz kararını açıklayacak. TCMB’nin faizlerde bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

Yurt dışı piyasalarda İsrail’in Yemen’e saldırmasının gerginliğini takip edeceğiz. Ortadoğu’da sular ısınıyor ve İsrail bölgesel savaş istiyor! Eğer İsrail’in planı devam ederse küresel piyasalarda çarşı pazar karışır. Resmen 3.Dünya Savaşı’nın çanları çalar ve küresel piyasalar yeni bir fiyatlama içinde olur. Diğer yandan ABD Başkanı Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesi, küresel piyasalarda yeni fiyatlamalara neden olabilir. Dışarda hem siyasi hem de jeopolitik belirsizlikler devam ediyor. Özellikle kripto para piyasasında işlem yapanlar dikkat etmeli Bu haftanın borsa yatırımcılarının, altın ve gümüş alımı için bekleyenlerin yüzünün güleceği bir hafta olmasını bekliyorum.

Bu hafta takip edeceğim bant aralıkları şöyle:

11 bin 156 puan seviyesinden kapanış yapmıştı. Geçen hafta beklediğim 11 bin 500 puan seviyesini bu hafta test etmesi lazım. Bu hafta 11 bin 100-11 bin 500 puan aralığını takip edeceğim.

Dolar/TL kuru 33,04 lira, avro/TL kuru 35,94 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. Bu tarafta dar bant aralığı korunur. Genel trend yukarı yönlü riskler barındırmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İslam Memiş’ten altın ve kripto uyarısı – Ankaragündem
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz