16 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı Yapıldı: Hzır Olun Çok Kuvvetli Geliyor!

16 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı Yapıldı: Hzır Olun Çok Kuvvetli Geliyor!

İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU

Tahminlere göre, batı kesimlerde hava sıcaklıkları hissedilir derecede (8 ila 12 derece) azalacak. Diğer bölgelerde ise büyük bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve batılı yönlerden hafif esmekle birlikte, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batı kesimlerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) rüzgar ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

MARMARA

Meteoroloji, aşağıdaki iller için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yaptı:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), İstanbul için önemli bir uyarıda bulundu. Bu akşamdan itibaren etkili olması beklenen yağışların Salı günü akşam saatlerine kadar devam edeceği belirtiliyor. AKOM’un açıklamasında, “İstanbul’da sıcaklıkların 27-29 derece arasında seyreden yaz değerlerinden, kuzeyli rüzgarların (Karayel) etkisiyle 8-10 derece birden azalacağı” ifade edildi. Ayrıca, sabah saatlerine kadar yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişleri olacağına dikkat çekildi.

METEOROLOJİ’DEN ÖNLEM UYARISI

Marmara Bölgesi’nde hava durumu parçalı çok bulutlu, genel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecektir. Özellikle akşam saatlerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar kuzey yönlerden 40-70 km/saat hızla esmesi öngörülüyor.

Balıkesir,

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Marmara, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’de yerel kuvvetli yağışların yaşanabileceği uyarısı yapılırken, olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Edirne: 15°C – 21°C, akşam saatlerinde yerel kuvvetli sağanak.İstanbul: 16°C – 20°C, yerel kuvvetli sağanak.Kırklareli: 13°C – 19°C, akşam saatlerinde yerel kuvvetli sağanak.Kocaeli: 19°C – 20°C, yerel kuvvetli sağanak bekleniyor.

Bilecik,

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batı kesimleri ile Batı Akdeniz ve Güney Ege kıyılarında beklenen kuvvetli rüzgarlar (50-70 km/saat) nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.

EGE

Bolu,

Ege Bölgesi’nde hava durumunun parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey Ege’nin iç kesimlerinde yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, Güney Ege kıyılarında 40-70 km/saat hızla esmesi bekleniyor.

Bursa,

Afyonkarahisar: 11°C – 20°C, yerel kuvvetli sağanak.İzmir: 18°C – 25°C, gece saatlerinden itibaren yerel sağanak.Manisa: 17°C – 25°C, gece saatlerinden itibaren yerel sağanak.Muğla: 15°C – 25°C, parçalı ve az bulutlu.

İstanbul,

AKDENİZ

Kastamonu,

Akdeniz Bölgesi’nde az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Batı Akdeniz ile Osmaniye çevreleri, Kahramanmaraş’ın batısı ve Hatay’ın kıyı ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor. Isparta ve Antalya’nın doğusunda yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, Batı Akdeniz’de 40-70 km/saat hızla esmesi bekleniyor.

Kırklareli,

Adana: 21°C – 32°C, az bulutlu.Antalya: 23°C – 25°C, yarın sağanak yağış bekleniyor.Hatay: 19°C – 31°C, öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerinde sağanak.Isparta: 14°C – 22°C, yarın sağanak bekleniyor.

Kocaeli,

İÇ ANADOLU

Sakarya,

İç Anadolu Bölgesi’nde az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Yarın batısında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması tahmin ediliyor. Rüzgar, kuzey ve batısında 40-70 km/saat hızla esmesi öngörülüyor.

Sinop,

Ankara: 15°C – 27°C, öğleden sonra yerel kuvvetli sağanak.Eskişehir: 13°C – 17°C, öğleden sonra yerel kuvvetli sağanak.Konya: 14°C – 28°C, öğleden sonra yerel kuvvetli sağanak.Yozgat: 12°C – 26°C, az bulutlu.

Tekirdağ,

BATI KARADENİZ

Zonguldak,

Exit mobile version