1. Haberler
  2. Gündem
  3. 6 FETÖ üyesi gözaltına alındı!

6 FETÖ üyesi gözaltına alındı!

featured
service

Operasyon kapsamında, FETÖ/PDY üyelerinin yazılı sınav öncesinde sorulara ulaşarak örgüt mensuplarına dağıtılmasına aracılık eden ve sınav sorularını alan 6 şüpheli, 28 Mayıs’ta Ankara merkezli 6 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla yakalandı ve gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin işlemleri Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sürdürüldü. Şüphelilerin ifadelerinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olduklarını itiraf ettikleri belirtildi.

Aktif polis memuru A.O’nun ifadesine göre, PMYO sınavından bir hafta önce FETÖ/PDY’ye ait bir yurtta örgüt mensuplarınca hazırlanan soruları aldığı ve sınavda bu soruların çıktığını belirterek yüksek puanla polis olduğunu dile getirdi.

Diğer şüpheli S.Ş. ise örgütün üst düzey sorumluları tarafından kendisine verilen sınav sorularını dağıtmak üzere ev sorumlularına verdiğini ifade etti.

Yürütülen soruşturma sonucunda, polis okullarına yerleştirilen şahısların mezun olduktan sonra da FETÖ’nün temaslarını sürdürerek örgüt toplantılarına katıldıkları ve maaşlarının bir kısmını örgüte aktardıkları tespit edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
6 FETÖ üyesi gözaltına alındı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz