1. Haberler
  2. Gündem
  3. AB’den İsrail’in Gazze Okuluna Saldırısına Sert Tepki

AB’den İsrail’in Gazze Okuluna Saldırısına Sert Tepki

featured
service

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail ordusunun Gazze’de yerinden edilenlerin sığındığı bir okula düzenlediği, en az 100 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya tepki gösterdi. Borrell, gelen görüntülerin kendilerini dehşete düşürdüğünü ifade etti.

Borrell, X adlı sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, “İsrail saldırısıyla hedef alınan Gazze’deki sığınma okuluna ait görüntülerden dehşete kapıldık,” diyerek, birçok Filistinli’nin saldırının kurbanı olduğunun bildirildiğini belirtti.

Ayrıca, Borrell, son haftalarda Gazze’de en az 10 okulun hedef alındığını hatırlatırken, “Bu katliamlar için hiçbir gerekçe yok,” şeklinde konuştu. Can kaybının korkunç seviyelere ulaşması nedeniyle de büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını vurguladı.

Borrell, çatışmanın başlangıcından bu yana 40 binden fazla Filistinli’nin öldüğünü aktardı. Ayrıca, İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in barış anlaşmalarına karşı çıkmasını üzüntüyle karşıladıklarını dile getirerek, “Sivillerin öldürülmesini durdurmanın ve rehinelerin serbest bırakılmasının tek yolu ateşkes sağlanmasıdır,” ifadelerini kullandı.

İsrail ordusunun Gazze’nin doğusundaki Derec Mahallesi’nde gerçekleştirdiği saldırıda, yerinden edilenlerin akın akın sığındığı Et-Tabiin Okulu’na sabah namazı sırasında bombalar yağdı. Saldırı sonrası birçok kişinin cesedi parçalanmış halde bulundu ve sivil savunma ekiplerinin bu ceset parçalarını toplamakta zorlandığı bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AB’den İsrail’in Gazze Okuluna Saldırısına Sert Tepki
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz