1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adalıların İETT protestosu sürüyor, Ataol Behramoğlu İmamoğlu’na çağrı yaptı: İBB’den açıklama geldi

Adalıların İETT protestosu sürüyor, Ataol Behramoğlu İmamoğlu’na çağrı yaptı: İBB’den açıklama geldi

featured
service

Polisin sert müdahalesine maruz kalan Adalılar, gözaltına alınmış ardından serbest bırakılmıştı.

İETT’nin sefere koyduğu minibüslere proje aşamasından itibaren karşı çıkan Adalılar, ilk olarak imza kampanyası düzenledi. Adalar’ın doğal, kültürel, kentsel sit alanı olduğuna dikkat çeken Adalar sakinleri, asıl sorunun taşıma kapasitesinin dikkate alınmadan 60 bin kişinin ilçeye yığılması olduğunu belirtiyor.

Minibüslerin seferlerine başlamasıyla hemen hemen her gün eylem yapan, zaman zaman da polis müdahalesiyle karşılaşan Adalar sakinleri, gerekçelerini “Burası taşıt trafiğine kapalı bir yer. Biz burada kedimizle, köpeğimizle, kirpimizle, bisikletimizle, el arabamızla huzurlu bir hayat yaşıyoruz. Bunun bozulmasını istemiyoruz” şeklinde dile getiriyor.

Eylemlere sanatçı, aydın ve gazetecilerden de destek geliyor. Adalar’da bugünkü eylemde basın açıklaması yapan şair Ataol Behramoğlu, “Adalara dayatılan azman minibüsler akla, mantığa, zevke, estetiğe, Adaların kimliğine, kültürüne, yaşam alışkanlıklarına ve değerlerine, kısaca her şeyine aykırıdır. İBB’yi akla davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Behramoğlu, İmamoğlu’na seslenerek, “Bu ülkenin bir şairi, bir aydını olarak, bir Adalı olarak doğrudan doğruya sayın İmamoğlu’na hitap ediyorum, sizden bu inattan vazgeçmenizi talep ediyorum” dedi.

Adalıların “Azmanbüs” olarak adlandırdığı minibüslere karşı eylemler devam ederken İBB, “Aslında Adalar’da ne oluyor?” başlığıyla bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi, diğer 38 ilçede olduğu gibi Adalar ilçesinde de toplu ulaşım hizmeti veriyor. Yasal zorunluluk olan bu hizmet, yaz aylarında günlük nufüsü 60 bini bulan Adalar için bir ihtiyaç. Kış aylarında da dezavantajlı ada sakinleri için olmazsa olmaz. İBB, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 16 Ocak 2020 tarihli kararı ile Adalar’daki faytonları kaldırdı. Zaman kaybetmeden, toplu ulaşım için 40 adet 13 kişilik, elektrikli, L sınıfı tescilsiz araç ile toplu taşıma faaliyetlerine başlandı. Ancak bu araçların lisans süresi doldu. Bu kez de 12 farklı ülkede kullanılan ASELSAN ve KARSAN’ın ortak üretimi olan lisanslı, elektrikli, güvenlik donanımlarına sahip yeni araçlar hizmete alındı” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şöyle devam edildi:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adalıların İETT protestosu sürüyor, Ataol Behramoğlu İmamoğlu’na çağrı yaptı: İBB’den açıklama geldi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz