1. Haberler
  2. Gündem
  3. Afrika belası devam ediyor! Meteoroloji’den 35 il için sarı kodlu uyarı

Afrika belası devam ediyor! Meteoroloji’den 35 il için sarı kodlu uyarı

featured
service

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika kaynaklı çöl tozu taşınımı nedeniyle Türkiye’nin 35 ilinde sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, Cuma günü gece saatlerine kadar sürecek olan toz taşınımı, çeşitli sağlık problemleri başta olmak üzere görüş mesafesinde düşüş ve hava kalitesinde azalmaya neden olacak.

Toz taşınımı, özellikle solunum yolları üzerinde ciddi etkilere sahip olabilir. Astım, bronşit gibi hastalıkları olanlar başta olmak üzere, tüm vatandaşların dışarıya çıkmamaya özen göstermeleri ve gerekli koruyucu önlemleri almaları öneriliyor. Görüş mesafesindeki düşüş ise özellikle sürücüler için ekstra dikkat gerektiriyor.

Toz taşınımı ile birlikte bazı bölgelerde çamur şeklinde yağışlar bekleniyor. Bu durum, araçların camlarında birikinti yaparak sürücülerin görüş alanını kısıtlayabilir. Ayrıca, tozun yoğun olduğu bölgelerde ulaşımda aksamalar meydana gelebilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, toz taşınımının yoğun olduğu saatlerde mümkünse dışarı çıkmamak, açık alanlarda uzun süre bulunmamak ve gerekirse maske kullanmak gibi tedbirler alınmasını tavsiye ediyor. Bu süre zarfında, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanların dışarı çıkmaktan kaçınmaları öneriliyor.

resim-2024-04-26-090111186.png

Meteoroloji, Adana, Ankara, Eskişehir, İzmir, Adıyaman, Amasya, Bolu, Çankırı, Çorum, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Şanlıurfa, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce illerine çöl tozu taşınımı için sarı kodlu uyarı verildi.

resim-2024-04-26-090125266.png

resim-2024-04-26-090132607.png

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Afrika belası devam ediyor! Meteoroloji’den 35 il için sarı kodlu uyarı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz