Ankara ilçe belediye başkanları, Sivas Kongresi’nin 105. yılını kutladı

Beşikçioğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında şunları kaydetti:

“Tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi’nin 105. yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadelenin tüm kahramanlarını ve vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. “

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Sivas Kongresi’nin 105. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük için attığı en önemli adımlardan olan bu kongerede Milli Mücadele başlatılmış ve Cumhuriyet’in temelleri atılmıştır. Kurtuluş Savaşı’nın yönetilmesinde büyük etkisi olan Heyet-i Temsiliye seçilerek ileriye dönük yaşamsal kararlar alınmıştır. Bunlar arasında ”Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür; birbirinden ayrılamaz” kararları en önemlileridir. O günün koşullarında vatanın bütünlüğünü savunan cemiyetlerin Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti çatısı altında toplanması, ülkemiz için yaşamsal kararlar alınması, tarihe altın harflerle geçecektir. Bu gerçekleri asla unutmadan 4 Eylül kararlarının ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yoldan ayrılmadan, eksilmeyen inanç ve kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu vesile ile Sivas Kongresini bize armağan edenleri başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere minnet ve şükranla anıyorum.”

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da Sivas Kongresi’nin 105. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yaşar, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında,”Samsun’da yakılan kıvılcımın, kor bir istiklal ateşine dönüştüğü ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümünde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm milli mücadele kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version