1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara İstanbul ve Adana için kırmızı alarm verildi! Bugün çok kuvvetli olacak

Ankara İstanbul ve Adana için kırmızı alarm verildi! Bugün çok kuvvetli olacak

featured
service

Hava Sıcaklıkları Mevsim Normallerinde Seyredecek

İç Anadolu Bölgesi’nde, Eskişehir dışında kalan kesimlerde yağışların etkili olacağı bildirildi. Ayrıca, Orta Karadeniz Bölgesi, Kastamonu, Artvin, Ardahan, Kars ve Hakkari çevrelerinde de yerel sağanak yağışlar öngörülüyor. Rize ve Trabzon’un iç kesimlerinde de benzer hava şartları beklenmekte.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesinde Yağışlar

Hava sıcaklıklarının batı ve iç bölgelerde mevsim normalleri civarında olacağı, doğu kesimlerde ise normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Bu durumun, özellikle doğu bölgelerinde yaşayan vatandaşlar için dikkat edilmesi gereken bir husus olduğu belirtildi.

Rüzgar Hakkında Uyarılar

Rüzgarların genellikle güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği bildirildi. Özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda rüzgarların yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olacağı açıklandı. Bu durumun olumsuz etkilerinden korunmak amacıyla vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Uzmanlardan Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanları, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda beklenen kuvvetli rüzgarlar hakkında şu uyarıyı yaptı: “Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Bu uyarılar doğrultusunda vatandaşların gerekli önlemleri alarak, hava şartlarının yaratabileceği olumsuzluklardan korunmaları önem arz etmektedir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahminlerini düzenli olarak takip etmenin ve yetkililerin uyarılarına riayet etmenin önemine dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara İstanbul ve Adana için kırmızı alarm verildi! Bugün çok kuvvetli olacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz