1. Haberler
  2. Gündem
  3. B sınıfı ehliyeti olanlara son dakika duyurusu yapıldı! Yeni dönem resmen başladı

B sınıfı ehliyeti olanlara son dakika duyurusu yapıldı! Yeni dönem resmen başladı

featured
service

Ehliyet Sınıflarında Yaş Değişiklikleri

Meclis’te kabul edilen düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc’ye kadar motosikletleri sınavsız kullanabilmesinin önü açıldı. Bu düzenleme, Türkiye’deki milyonlarca sürücünün faydalanabileceği yeni uygulamaları da beraberinde getirecek. Geçtiğimiz yıllarda yapılan değişikliklerle birçok ehliyet sınıfı için yaş şartlarında düzenlemeler yapıldığı hatırlanıyor.

( = window. || []).push({});

B Sınıfı Ehliyet Sahiplerine Motosiklet Kullanma İzni

D sınıfı ehliyet için gerekli olan yaş sınırı 26’dan 24’e çekilirken, M, A1 ve B1 sınıfı ehliyet almak isteyenler için yaş sınırı ise 16 olarak belirlendi. Ağır motosiklet kullanmak isteyenler için ise A sınıfı ehliyetlerde minimum yaş sınırı 20 olarak belirlendi.

Genişletilen Araç Yelpazesi ve Ulaşım Pratikliği

Milyonlarca sürücüyü sevindiren bu yeni düzenleme ile birlikte, B sınıfı ehliyet sahiplerine daha geniş bir araç yelpazesi sunulmuş ve ulaşımda çeşitliliğin artması amaçlanıyor. Bu yeni düzenlemeye göre, B sınıfı ehliyete sahip sürücülerin 125 cc’lik motosikletleri kullanarak şehir içi ulaşımlarını daha pratik ve ekonomik hale getirmeleri için ek maddeler üzerinde çalışılıyor.

Eğitim Gereklilikleri ve Trafik Yoğunluğu Azaltma Hedefi

Yetkililer, B sınıfı ehliyet sahiplerinin herhangi bir sürücü kursundan “motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi” almaları gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, A2 sınıfı motosikletlerin ilerleyen tarihlerde bu düzenlemenin kapsamına dahil edilebileceği de iddialar arasında yer alıyor. Yeni düzenlemelerle trafik yoğunluğunun azaltılması ve ekonomik ulaşım seçeneklerinin çoğalması hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
B sınıfı ehliyeti olanlara son dakika duyurusu yapıldı! Yeni dönem resmen başladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz