Balıkesir’den toplanıyor, katkı maddesi olmadan üretiliyor! Demir, çinko, potasyum, bakır yok yok… Tam şifa deposu

Balıkesir’den toplanıyor, katkı maddesi olmadan üretiliyor! Demir, çinko, potasyum, bakır  yok yok… Tam şifa deposu

Doğal şehir unvanına sahip Sındırgı ilçesinin verimli topraklarında yetişen susamlar büyük bir ilaca dönüşüyor. Toplandıktan sonra kurutulan ve özel bir çeşme yardımıyla hiçbir katkı maddesi içermeden tahin olarak sofralara yolculuğuna başlayan susamların vücuda olan etkileri de herkesi şaşırtıyor. Birçok derde şifa olarak kullanılan tahin hem yemeklerde hem de tatlılarda muhteşem bir lezzetin davetçisi oluyor.

Müşterilerin gözü önünde taze taze sıkılarak servis edilen tahin müşterilerden de tam not alıyor. Hem yurt içerisinde hem de yurt içerisinde birçok kişi doğal tahlilleri ile bilinen Sındırgı ilçesinden bu lezzeti almadan gidemiyor.

Son yıllarda daha doğal ve organik ürünlere olan ilgi artış gösterirken vatandaşın bu ilgisini dile getiren Ramazan Efe, “Ürünlerimizde hiçbir katkı kullanmıyoruz. Tamamen köylülerimizden aldığımız susamlarla müşterimizin gözü önünde tahinlerimizi hazırlıyoruz. Bu nedenle daha çok da tercih ediliyor” ifadelerini kullandı.

Doğal şehrin doğal susamlarından üretilen tahin olan talep ise her geçen gün artıyor. Tahinin birçok derde deva olduğunu dile getiren Efe, lezzetli olmasının yanı sıra doğal yapısının korunması, katkı maddesinin bulunmaması ile birlikte %100 doğal olduğunu vurguladı. Sındırgı tarihinde tamamen doğal ürünlerden elde edilen tahin demir, çinko, potasyum, bakır, magnezyum, fosfor ve potasyum gibi mineralleri içerisinde bol miktarda bulunduruyor. Tüm bunların yanı sıra tahinin içerisinde yer alan E vitamini cilde fayda sağlamaktadır. Oldukça zengin bir İçeriğe sahip olan tahin yemeklerde ve tatlılarda çok sık tercih ediliyor.

Exit mobile version