Bir meslek grubu daha hükümetin radarına girdi! Yüzde 15 oranında vergi yolda

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekonomim’de yer alan habere göre, bayram sonrası çıkarılacak yeni torba yasa ile yıllık kazancı 3 milyon TL altında olan motokuryelerden vergi yüzde 15 oranında bankalar tarafından tahsil edilecek.

Pandemiyle birlikte hayatın önemli bir parçası haline gelen motokuryelik mesleği hızla büyürken, bu büyüme iktidarın gözünden kaçmadı.

Hükümetin şirket çalışanı olmayan ve kendi hesabına çalışan motokuryelerin kazancına vergi getirmeyi planladığı iddiası ortaya atıldı.

Mevcut sistemde, sigortalı olarak çalışan motokuryeler vergilendirme açısından bir problem teşkil etmiyor. Şirketler tarafından ödenen ücretler gelir vergisine tabi tutuluyor ve beyan ediliyordu.

Ancak mevcut sistemde bağımsız çalışan motokuryeler bu sistemin dışında kalıyordu. Getirilmesi planlanan torba yasa ile motokuryeler için de yeni bir vergi düzenlemesi öngörülüyor. Bu düzenleme ile motokuryeler, sosyal medya fenomenleri gibi gelir vergisi kapsamına alınacak.

Yeni sistemde motokuryelerin Türkiye’de kurulu bir bankada özel bir hesap açmaları ve tüm hasılatlarını bu hesap üzerinden tahsil etmeleri gerekecek. Bankaların ise hesaplara aktarılan tutarlardan yüzde 15 gelir vergisi tevkifatı yaparak beyan edip vergi dairesine ödeyecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bir meslek grubu daha hükümetin radarına girdi! Yüzde 15 oranında vergi yolda

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz