Bu sabah Meteoroloji resmen duyurdu: 3 gün boyunca etkili olacak! Hem sağanak, hem de kavurucu sıcak

Bu sabah Meteoroloji resmen duyurdu: 3 gün boyunca etkili olacak! Hem sağanak, hem de kavurucu sıcak

Hava Sıcaklıkları ve Rüzgar Tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son tahminlere göre, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı belirtildi. Özellikle Trakya Bölgesi, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Toros Dağları çevresi, Eskişehir hariç İç Anadolu Bölgesi, Orta Karadeniz, Kastamonu, Artvin, Ardahan, Kars ve Hakkari çevreleri ile Rize ve Trabzon’un iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların yağışlara karşı tedbirli olmaları istendi.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Genel Hava Durumu ve Tahminler

Hava sıcaklıklarının batı ve iç bölgelerde mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerinde ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Ayrıca, rüzgarların genellikle güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda ise yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiği açıklandı. Rüzgarın kuvvetli esmesi beklenen bölgelerde vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

İllere Göre Beklenen Hava Durumu ve Sıcaklıklar

Bazı illerde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları şu şekilde:

Ankara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. En yüksek sıcaklık 23°C.

İstanbul: Parçalı ve yer yer çok bulutlu. En yüksek sıcaklık 24°C.

İzmir: Parçalı ve az bulutlu. En yüksek sıcaklık 27°C.

Adana: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kuzey çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. En yüksek sıcaklık 29°C.

Antalya: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, iç kesimlerinde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. En yüksek sıcaklık 25°C.

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. En yüksek sıcaklık 22°C.

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. En yüksek sıcaklık 21°C.

Erzurum: Parçalı ve yer yer çok bulutlu. En yüksek sıcaklık 24°C.

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu. En yüksek sıcaklık 35°C.

Exit mobile version