1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cesedi ormanda yakılan Afgan’ın ölümüne ilişkin 6 sanık hakim karşısında: “Kimliği yok, kurtulalım bundan”

Cesedi ormanda yakılan Afgan’ın ölümüne ilişkin 6 sanık hakim karşısında: “Kimliği yok, kurtulalım bundan”

featured
service

1. Ağır Ceza Mahkemesince görülen ve dün başlayıp 12 saat süren davanın ilk duruşmasına, Kırat Mahallesi’nde 9 Kasım 2023’te, cesedi yol kenarındaki ormanlık alanda bulunan Nourtani’nin ölümüne ilişkin tutuklu sanık H.K. (46) ile tutuksuz sanıklar A.Ç. (46) ve E.D. (22) ile maktulün ve sanıkların yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklar A.A. (52) ve E.G. (34) ile tutuksuz sanık S.K. (28) ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Tutuksuz sanık E.D, savunmasında, ocak içerisine girdiklerinde Nourtani’nin sırtüstü yattığını belirterek, olayı E.G. ve H.K’ye bildirdiklerini söyledi.

Nourtani’yi vagonun şasisine koyup dışarı çıkardıklarını anlatan E.D, “E.G. ve H.K, ‘Olayın ocak içerisinde olduğunu göstermeyin, olay ocağın dışında olmuş gibi gösterin. Hastaneye gidelim. İnfazımız var, başımız yanmasın. Afganlının kimliği yok. Ocak kaçak.’ dedi. Bunun üzerine Nourtani’yi arabanın bagajına koyduk. E.G, ‘Kıyafetleri sobaya atın.’ dedi. H.K, A.A, E.G. ve A.Ç. ile arabaya binip ‘Biz hastaneye gidiyoruz, siz işinize devam edin.’ diyerek yanımızdan ayrıldılar. Biz işimize devam ettik.” dedi.

E.D, Nourtani’nin kıyafetlerini sobaya attıklarını, H.K’ye Nourtani’yi hastaneye götürmeleri gerektiğini, kalp krizi geçirdiyse otopside çıkacağını, kendilerini ilgilendiren bir durum olmadığını, Nourtani’yi bırakıp gitmemeleri gerektiğini, parmak izlerinin olduğunu söylediğini ifade etti.

Mahkeme başkanının, E.D’ye, “O kadar kişisiniz, birine bir şey oluyor, 112’yi neden aramadınız?” diye sorması üzerine “H.K. ağabeyler hastaneye götüreceğiz dedikleri için çalışmaya devam ettik.” yanıtını verdi.

Sanık S.K. de Nourtani’nin vagonları değiştirdikleri yerde makasta sırtüstü yattığını, boynu direğe yaslı halde olduğunu belirterek, “Hırıltılı bir şekilde nefes alıp veriyordu. ‘Muhammed ağabey’ diye üç kere seslendim, cevap vermedi. A.Ç. kalp masajı yapmaya başladı. Ayrıca A.Ç. ‘Dili içine kaçmış mı?’ gibisinden maktulü kontrol ediyordu. Nefes almak zaten çok güçtü.” dedi.

H.K’nin, “Bu olayı hiçbir şekilde kimseden duymayacağım. Eğer duyarsam anam avradım olsun vururum seni.” dediğini öne süren S.K, tehdit ve baskı altında kaldığı için kamerayı kendine çevirdiğini aktardı.

Tutuksuz sanık A.Ç. ise tutuklu sanıklar ile Nourtani’nin taşındığı araçta olduğunu kaydederek, “E.G, H.K’ye durmasını söyledi. E.G, “Afgan zaten, atalım bunu.” dedi. Ben de küfrederek, “Çakal, kurt yer. İnsan bu, atamazsınız.” dedim. H.K. de “Doğru diyor, manyak mısın?” dedi. Hastaneye götürmek için ikna etmeye çalıştım. Sonra beni bırakın deyip eve gittim. Haberleri görünce hemen avukatımla savcılığa gelerek her şeyi anlattım.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cesedi ormanda yakılan Afgan’ın ölümüne ilişkin 6 sanık hakim karşısında: “Kimliği yok, kurtulalım bundan”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz