1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’den ‘altı ok’ açıklaması: Logo değişecek mi?

CHP’den ‘altı ok’ açıklaması: Logo değişecek mi?

featured
service

Yücel, CHP’nin altı ok simgesinin partinin temel ilkelerini temsil ettiğini belirterek, “Altı ok, Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve Devrimcilik olmak üzere partimizin değerlerini ifade etmektedir. Partimizin bayrağı ise kırmızı zemin üzerine beyaz altı oklu olarak tasarlanmıştır” dedi.

Sözcü’den Sonuç Sürmeli’nin haberine göre; Son günlerde Genel Başkan Özgür Özel’in, ‘devletçilik’ anlayışını anlatırken çevreci ve sürdürülebilir politikalara verdiği vurgu ile kadın-erkek eşitliği konusundaki hassasiyetinin öne çıktığını kaydeden Yücel, bu bağlamda yeşil ve mor renklerin ifade edilmesinin devletçilik anlayışıyla ilgili semboller olduğunu açıkladı.

Yücel, Özgür Özel’in ifadelerinin bazı kesimler tarafından yanlış anlaşılmış olabileceğini ifade ederek, “Dolayısıyla, partimizin simgesi ve bayrağı ile ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. CHP, kadın-erkek eşitliğini ve çevreye duyarlı politikaları Türkiye’ye getirecek olan partidir. Dün gerçekleştirilen Kadın Kolları Kurultayında yapılan açıklamalar, bu hassasiyetleri yansıtmak amacıyla yapılmıştır” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’den ‘altı ok’ açıklaması: Logo değişecek mi?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz