CHP’den Osman Kavala kararına tepki: Mahkeme dosyanın kapağını bile kaldırmadan ret verdi

CHP’den Osman Kavala kararına tepki:  Mahkeme dosyanın kapağını bile kaldırmadan ret verdi

Başarır, mahkemenin kararına ilişkin “Bakın, 2 tane AİHM kararı, 2 tane beraat kararı, 1 tane ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla ilgili gerekçeli karar var. Tahminen dosya 30 klasör, binlerce sayfa. Sadece kararları okusa bu heyet herhâlde iki günde okur. Demek ki bu heyet dosyanın kapağını bile kaldırmadan bu dosya hakkında ret kararı verdi; utanç meselesidir bu” ifadelerini kullandı.

Osman Kavala’nın ‘yeniden yargılanma’ talebine ret

Osman Kavala’nın avukatlarının heyetin değiştirilmesi talebinde bulunduğunu hatırlatan Başarır, yeni heyetin de adil olmadığını savunarak, “Heyet değiştikten sonra, bir gün bile dolmadan bu dosya kapatıldı ve talepler reddedildi. Bu heyet dosyanın kapağını bile kaldırmadan karar verdi” dedi.

Başarır, yargının tarafsızlığını kaybettiğini ve belediyeler arasında yapılan ayrımcılığı da eleştirerek, “AKP’li belediyeler camiyi Diyanet’e, okulu Millî Eğitime, sağlık ocağını Sağlık Bakanlığı’na yaptırırken borçları mahsup ediliyor. CHP’li belediyeler ise aynı koşullarda vergi ve SSK borçlarından muaf tutulmuyor” şeklinde konuştu.

Başarır, yaşlı ve hasta mahkumların durumuna da değinerek, “Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak gibi isimler, Adli Tıp raporlarına rağmen cezaevinde tutuluyor. Cumhurbaşkanı af yetkisini kullanmıyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Exit mobile version