Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’yi ziyaret edecek! Tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’yi ziyaret edecek! Tarih belli oldu

Kapsamlı Değerlendirmeler

Erdoğan, ülkenin dört bir yanında AK Parti’nin millete hizmet davasını üstlenen partililere selam göndererek, “Bu istişare toplantısında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Toplantımızın ülkemiz, milletimiz ve demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum,” ifadelerini kullandı.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

AK Parti’nin Hizmet Davası

Toplantıda, genel başkan yardımcıları ve bakanların geniş kapsamlı sunumlar yapacağını ifade eden Erdoğan, “Partimizin gündemindeki meseleleri ve ülkemizi ilgilendiren konuları iki gün boyunca kapsamlı şekilde değerlendireceğiz. Daha önce gerçekleştirdiğimiz 30 istişare toplantısında olduğu gibi, demokratik bir atmosferde katılımcı bir anlayışla sizlerin değerli fikirlerini alacağız,” dedi.

Geçen Yılın Zorlukları

Erdoğan, geçen yıl hem 6 Şubat depremleri hem de 14-28 Mayıs seçimleri nedeniyle toplantıyı ertelemek zorunda kaldıklarını hatırlatarak, “Seçimlerin ardından depremin yaralarını sarmaya ve ülkemizin acil sorunlarını çözmeye odaklandık. AK Parti’nin istişare toplantılarının Türk siyasetine kazandırdığı anlamı ve önemi çok iyi biliyoruz,” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanlarıyla Toplantı

Erdoğan, Temmuz ayında Kızılcahamam’da belediye başkanlarıyla bir araya geleceklerini duyurarak, “Bu toplantıda, yol ve dava arkadaşlığımızın gereğini yerine getirmenin yanı sıra son bir yılda yaşanan üç seçimin kapsamlı muhasebesini yapacağız,” dedi.

Halkla İç İçe Olma Vurgusu

Konuşmasında istişarenin önemine dikkat çeken Erdoğan, “Kur’an-ı Kerim’de ‘Onların işleri aralarında istişareyledir’ buyuruluyor. Peygamberimiz de istişare edenin pişmanlık duymayacağını müjdeliyor. Partimizin kuruluşundan itibaren istişareye önem verdik, halkımızla aramıza mesafe koymadık ve görünmez duvarlar örmedik,” ifadelerini kullandı.

CHP Ziyareti

Erdoğan, Kurban Bayramı’ndan önce CHP’ye iade-i ziyarette bulunacağını belirterek, “Biz kutuplaşmanın ve gerilimin tarafında olmadık. Üzerimize düşen bir şey varsa çekinmeden gereğini yaparız,” dedi.

Exit mobile version