1. Haberler
  2. Gündem
  3. Deprem uzmanı gece açıkladı! Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan gece yarısı İstanbul depremi uyarısı

Deprem uzmanı gece açıkladı! Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan gece yarısı İstanbul depremi uyarısı

featured
service

İstanbul’da yaşanabilecek büyük bir depreme ilişkin olarak yapılan haberlerle ilgili açıklamalarda bulunan Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, haber ajanslarını hedef aldı. Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla tepkisini dile getiren Prof. Dr. Ercan, “İstanbul’da ha bugün ha yarın deprem olacak” haberlerinin bilimsel bir temeli olmadığını savundu.

Sabaha karşı yaptığı paylaşımda, bazı haber ajanslarının sürekli olarak İstanbul’da deprem olacağı yönünde haberler yaptığını belirten Prof. Dr. Ercan, bu tür haberlerin bilimsel bir temeli olmadığını ve haber niteliği taşımadığını ifade etti. Ayrıca, toplumu germemek adına bu tür içeriklerin yayınlanmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Her gün deprem vurgusuna gerek yok diyen Ercan, ‘Halkın kendi evini güçlendirecek durumu var mı?’ diye sorarak şu ifadeleri kullandı: “Her gün deprem olacak demeye gerek yok. Halk ile yönetenlerin deprem bilinci var. Ncak, halkçı, yetkin yönetim, halkın yaşam güvencesi için yatırım, halkın kendi evini güçlendirecek durumu var mı? Asıl soru bu? Batıda buna toplumcu devlet deniyor. Söyleyemem; dilimiz tutuk.”

Prof. Dr. Ahmet Ercan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Bazı ajanslar sürekli olarak İstanbul’da ha bugün ha yarın deprem olacak haberi yapıyorlar. Bunların hiçbirinin bilimsel tabanı, kanıtı, ayrıca haber niteliği yoktur. Lütfen toplumu germeyin. Yararı yok.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Deprem uzmanı gece açıkladı! Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan gece yarısı İstanbul depremi uyarısı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz