Karatutlu, hükümetin deprem bölgesi için her şeyi yaptığı ve her şeyin düzene girdiği algısını oluşturmaya çalıştığını belirtti. Ancak, deprem bölgesinin yalnızca yüzde 10-20’lik bir kısmının sorunlarının giderildiğini, buna karşılık yüzde 80-90’lık kısmın mağduriyetlerinin hala devam ettiğini vurguladı.
Karatutlu, “Binlerce insan bu soğuk havada klimasız, hatta susuz konteynerlerde yaşıyor. Kamu kurumları, valilik dahil hiçbir resmi kuruluş, vatandaşları bilgilendirmek adına bir yapı kurmadı ve vatandaşlar muhatap alınmadı. Bu nedenle vatandaşlar, belirsizlik içinde, hem psikolojik hem de maddi sıkıntılarla ve gelecek kaygısıyla yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar” dedi.
Karatutlu, son 62 haftanın 59’unu Kahramanmaraş’ta geçirdiğini ve oradaki sorunları birebir gördüğünü ifade etti.
Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların gelecek kaygısı yaşadıklarını ve belirsizlik içinde olduklarını aktaran Karatutlu, “Rezerv alan diye bir yasa çıkarıldı, ancak vatandaşlara evleri hakkında hiçbir şey söylenmedi; sadece bir tebligatla bildirildi. Ayrıca Kahramanmaraş’ta uygunsuz alan olarak rapor edilen yerlerde, depremde zarar görmemiş binaların yıkılmasına karar verildi ve bu durum hala devam ediyor. Hak sahipliği ile ilgili kaos sürüyor; insanlar ne zaman, nerede ve nasıl haklarını alacaklarını bilmiyor. Yapılan TOKİ konutlarının ne zaman teslim edileceği konusunda ise vatandaşlara kurumsal bir bilgilendirme merkezi kurulmadı” dedi.
Karatutlu, Kahramanmaraş Akif İnan Mahallesinde 40 yıllık Necip Fazıl apartmanı gibi birçok yıkılmış ve ağır hasar alıp terk edilmiş binaya dikkat çekerek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının uygunsuz hasar tespiti ile yüzlerce insanı mağdur ettiğini söyledi. Ayrıca iktidar milletvekillerinin ve bürokrasinin ilgisiz tutumunu eleştirdi.
Yer şekillerindeki değişimler nedeniyle su kaynaklarında azalma olduğunu belirten Karatutlu, onlarca köyün su sıkıntısı çektiğini şu sözlerle ifade etti:
Yorumlar kapalı.