1. Haberler
  2. Gündem
  3. Düzce Valiliği’nden müsilaj açıklaması geldi: Numuneleri TÜBİTAK’a gönderdik

Düzce Valiliği’nden müsilaj açıklaması geldi: Numuneleri TÜBİTAK’a gönderdik

featured
service

Düzce Valiliği, Akçakoca ilçesi kıyılarında görülen köpüklenmenin müsilaj olmadığını açıkladı. İleri tetkik amaçlı alınan numunelerin ilgili kurumlara gönderildiği belirtildi.

Düzce Valiliği, sosyal medya ve bazı haber kanallarında yer alan “Karadeniz’de müsilaj yayılıyor” iddiaları üzerine açıklama yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemelerde, köpüklenmenin büyük oranda kaybolduğu, deniz suyunun berrak ve kokusuz olduğu gözlemlendi. Valilik açıklamasında, “Uzman ekiplerimizce yapılan değerlendirmeler, köpüklenmenin müsilaj olmadığını ortaya koymuştur.” denildi.

Düzce Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Taşpınar ve ekibi de konuyla ilgili detaylı incelemelerde bulundu. Taşpınar, köpüklenmenin müsilaj olmadığını, hızlı şekilde çoğalan ve kısa süre sonra ölen alglerin bu duruma sebep olduğunu belirtti. Ayrıca, köpüklenmenin ortamdaki yüksek sıcaklık ve besin maddeleriyle ilgili olarak oluştuğunu vurguladı.

Valilik tarafında yapılan açıklamada, denizdeki yüzey aktif maddelerin yağ ve proteinlerle parçalanıp köpürmeye neden olduğu aktarıldı. İleri tetkik amaçlı su numuneleri alındığı ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’ne ve Bolu Gıda Kontrol Laboratuvarı’na gönderildiği kaydedildi. Su numunelerinde ağır metal analizleri yapılacağı kaydedilirken, sonuçların ayıca paylaşılacağı da belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Düzce Valiliği’nden müsilaj açıklaması geldi: Numuneleri TÜBİTAK’a gönderdik
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz