Emlak Sektöründe Yeni Düzenlemeler ve Küresel Gelişmeler

Emlak Sektöründe Yeni Düzenlemeler ve Küresel Gelişmeler

Emlak Sektöründe Tüketici Mağduriyetlerini Önleyecek Adım

Ticaret Bakanlığı’nın yeni uygulaması ile 15 Eylül’den itibaren, konut satışı yapacak kişiler, e-Devlet üzerinden yetkilendirdikleri emlakçılarla doğrulanmış ilanlar sunarak satış işlemlerini gerçekleştirecek. Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, “Konut sahiplerinin haberi olmadan verilen kiralık veya satılık ilanları engelleyecek bu düzenleme, tüketiciyi koruyacak” dedi.

Mücevher İhracatında Rekor Artış

Türkiye, temmuz ayında mücevher ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre %90,9 artırarak 948,4 milyon dolara ulaştı. En büyük müşteri ise 508,7 milyon dolarla Birleşik Arap Emirlikleri oldu.

Fransıza Doktor: Gazze’de Soykırım Gözlemlendi

Gazze’deki görevinden dönen Fransız doktor Pascal Andre, “Bu kadar sivili hedef alan bir savaş sahnesi görmedik” diyerek, Filistin halkının yaşadığı korkunç durumu aktardı.

Otobüs Sürücüleri İçin Uyarı: Yol Hipnozu Tehlikesi

Kara Yolları Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Başkanı Vedat Şahin, özellikle düz yollarda sürücülerin uyuklama tehlikesine karşı uyarılarda bulundu ve dinlenme sürelerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Deniz Taşımacılığında Enerji Yükü Artışı

Geçen yıl deniz yoluyla taşınan yükün %40’ını enerji kaynakları oluşturdu. Bunun içinde 2 milyar 27 milyon ton ham petrol de bulunuyor.

Exit mobile version