1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan’dan İslam dünyasına ‘İsrail’ çağrısı: Allah bunun hesabını hepimize sorar

Erdoğan’dan İslam dünyasına ‘İsrail’ çağrısı: Allah bunun hesabını hepimize sorar

featured
service

Erdoğan, İsrail’in Gazze’deki soykırımıyla, Refah’a yapılan saldırıların daha da kanlı bir safhaya girdiğini vurguladı. Birleşmiş Milletler’e (BM) yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Ey BM, soykırımı durduramayacaksan sen ne işe yararsın? Dünyanın kaderi 5 ülkenin eline kaldıysa ne gerek var o binalara? BM kendi personelini bile koruyamadı. Gazze’de BM ölmüştür” şeklinde konuştu.

İsrail’den Han Yunus’a kanlı saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Dünya liderlerine de seslenen Erdoğan, Netanyahu’nun barbarlığını izleyen tüm dünyanın sorumlu olduğunu ifade etti. ABD ve Avrupa’nın da İsrail’in bu barbarlığında sorumlu olduğunu belirten Erdoğan, “Ey ABD, bu soykırımdan siz de İsrail kadar sorumlusunuz. Ey Avrupa, İsrail’in bu barbarlığından siz de sorumlusunuz. İsrail’e açık açık destek verdiniz” diyerek tepkisini dile getirdi.

İsrail’in saldırıları sebebiyle İslam dünyasına da çağrılarda bulunan Erdoğan, “Buradan İslam dünyasına da bir çift sözüm var, ortak bir karar almak için daha neyi bekliyorsunuz? Allah bunun hesabını size, hepimize sorar” dedi.

Erdoğan’ın cümlelerinin satırbaşları şöyle:

“Grup toplantımızın ülkemiz, milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tüm misafirlere hoş geldiniz diyor, bizi izleyen vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı iletiyorum. AK Parti’nin hizmet ve kardeşlik siyasetini temsil eden dava arkadaşlarıma selamlarımı iletiyorum.

Daha 21 yaşında askeri dehasıyla, ilmiyle ve cesaretiyle İstanbul’u bizlere armağan eden Fatih Sulan Mehmet ve ordusunu rahmetle yad ediyoruz. İstanbul’u fethederek bir çağın kapasını kapattı yeni bir çağın kapılarını açtı. O tarihten itibaren İstanbul, bilim ve sanat merkezi haline gelmiştir. Dünya tarihi için ne kadar önemliyse, Fatih-millet kimliği bakımından da aynı derece mühimdir.

Fetih anlaşılmadan gemileri karadan yürütülen azim, ufuk ve strateji anlaşılmaz. Fetih İstanbul’un karanlık bahtını, aydınlığa çevirmek demektir. Fetih şehri bir gül bahçesine, gönül bahçesine dönüştürmek demektir.

ekran-goruntusu-2024-05-29-123446.png

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erdoğan’dan İslam dünyasına ‘İsrail’ çağrısı: Allah bunun hesabını hepimize sorar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz