1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ermenistan Hükümeti Sınır Belirleme Yönetmeliğini Onayladı

Ermenistan Hükümeti Sınır Belirleme Yönetmeliğini Onayladı

service

Ermenistan hükümeti, Azerbaycan ile sınır belirleme çalışmalarını düzenleyen komisyonların yönetmeliğini onayladı. Bu yönetmelik, Ermenistan Anayasası’na uygunluğunun sağlanması amacıyla Anayasa Mahkemesi’ne sunulacak.

Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında, iki ülkenin komisyonlarının çalışma esaslarını belirleyen kanun teklifi kabul edildi. Yönetmelik Anayasa Mahkemesi tarafından onaylandığı takdirde, Ermenistan Ulusal Meclisi’nde oylamaya sunulacak.

Başbakan Yardımcısı Mher Grigoryan, Ermenistan tarafındaki komisyonun başkanlığını üstleniyor ve Anayasa Mahkemesinde hükümet temsilcisi olarak görev yapacak.

Hatırlanacağı üzere, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sınır belirleme süreçleri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Kasım 2021’de Soçi’de gerçekleştirdiği görüşmelerle başlamıştı. İki ülkenin komisyonları, 30 Kasım 2023 tarihinde Gazah-İcevan bölgesinde yapılan toplantıda yönetmelik hakkında anlaşmaya vardı.

Yönetmelikte, iki ülke arasındaki devlet sınırının belirlenmesinde 1991 Almatı Bildirgesi’nin referans alınacağı ve sınır bölgesine ait uydu ve hava fotoğrafları, topoğrafik haritalar gibi belgelerin paylaşılacağı vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ermenistan Hükümeti Sınır Belirleme Yönetmeliğini Onayladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz