Eski doğal gaz sayacı kullananlar dikkat! Son tarih açıklandı: O kişiler için idari yaptırım yolda

Eski doğal gaz sayacı kullananlar dikkat! Son tarih açıklandı: O kişiler için idari yaptırım yolda

NTV’nin haberine göre, yeni yönetmelik; elektrik, su ve gaz sayaçlarının muayeneleri ile ilgili kapsamlı düzenlemeler getiriyor. Muayenelerin kimler tarafından, nerelerde ve nasıl yapılacağına ilişkin usul ve esaslar belirlenmiş durumda.

Yönetmeliğe göre sayaçlar, şu kontrol türlerine tabi tutulacak:

Muayene işlemleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın il müdürlükleri veya kullanıcının anlaşma yaptığı yetkili servisler tarafından gerçekleştirilecek. Bu hizmetler için Bakanlıktan herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

Muayene için sayacın takılı bulunduğu yerden sökülerek servise getirilmesi, kullanıcıların sorumluluğunda olacak. Muayene başvuruları, sayaç kullanıcısı veya kullanıcı tarafından yetkilendirilen servisler aracılığıyla ilgili il müdürlüğüne yapılacak.

Muayene sonunda uygun bulunan sayaçlar damgalanacak. Ancak, tip onayı olmayan veya tip onayını etkileyecek değişiklik yapılan sayaçların muayenesine devam edilmeyecek ve bu durum rapor edilerek gerekli idari işlemler başlatılacak.

1 Ocak 2014 – 31 Aralık 2019 tarihleri arasında piyasaya arz edilmiş veya bu dönemde son muayenesi yapılmış gaz sayaçlarının, 2025 yılı sonuna kadar geçerli muayenesi olan sayaçlarla değiştirilmesi gerekiyor. Kullanıcılar, bu sayaçların listesini her yılın şubat ayı sonuna kadar ilgili il müdürlüğüne iletmek zorunda. Bu zorunluluğa uymayan kullanıcılar, damga süresi geçmiş ölçü aleti kullanma fiilinden dolayı idari yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

Exit mobile version