Eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı’na hapis cezası: Sinan Ateş’in ekibindendi

Eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı’na hapis cezası: Sinan Ateş’in ekibindendi

Olay, 15 Mart 2022’de meydana geldi. Ülkücü olduğu öne sürülen bir grup, iddiaya göre; eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel’e saldırıda bulundu. Adana ve Osmaniye’den geldikleri iddia edilen saldırganlar, Ünel’e saldırmak için Mersin’de bir araya geldiler.

Ünel, kendisine yönelik bu saldırıya karşı koymaya çalışırken, ruhsatsız silahıyla ateş etti ve Emrullah Aslan’ın ölümüne neden oldu.

Kamuoyundan Ünel’e yönelik yapılan saldırının, 30 Aralık 2022’de öldürülen Ateş cinayetinin başlangıcı ve ayak sesleri olarak nitelendiriyor.

Sinan Ateş Ülkü Ocakları’ndaki görevini bırakınca, Ateş’in ekibinden olan Ünel de görevinden alınmıştı.

Sinan Ateş’in arkadaşı Çağrı Ünel’e Mersin’de düzenlenen saldırıya ilişkin de konuşan Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

“Rahmetli eşim döneminde Mersin Ülkü Ocakları başkanı olarak görev yapan ve eşimden sonra görevden alınan Çağrı Ünel de kendi sosyal medya hesabından eşim hakkındaki asılsız haberler karşısında eşime destek niteliğinde paylaşımlar yapmıştı.

Bunun üzerine Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı olan Ömer Şanlı isimli şahıs Çağrı Ünel’i arayarak eşime destek olmamasını, yaptığı paylaşımları kaldırmasını istemiş. Çağrı Ünel de paylaşımlarını kaldırmayacağını, rahmetli eşimin arkadaşı olduğunu, kendisinin de artık Ocak Başkanı olmadığını ve kendisine talimat veremeyeceklerini söylemiş.

Exit mobile version