1. Haberler
  2. Gündem
  3. Filistin için Bin Genç Grubu’ndan Socar’a kırmızı boya ile protesto: “Kanlı ticarete geçit vermeyeceğiz!”

Filistin için Bin Genç Grubu’ndan Socar’a kırmızı boya ile protesto: “Kanlı ticarete geçit vermeyeceğiz!”

featured
service

İstanbul’da bulunan Azerbaycan devletine ait Socar enerji şirketinin binası, Filistin için Bin Genç grubu tarafından kırmızı boya ile protesto edildi. Grup, İsrail’e petrol sağlayan şirkete tepkilerini göstermek amacıyla Socar’ın binasına kan kırmızı boyalar fırlattı.

Filistin için Bin Genç grubu, daha önce de İsrail’le ticaret yapan MÜSİAD üyesi birçok şirketin önünde eylemler düzenlemişti. Bu kez de Socar petrol ve doğalgaz şirketinin İstanbul’daki binası önünde toplandılar. Ellerindeki kırmızı boyaları Socar’ın binasına fırlatan grup, İsrail’e petrol sağlayan şirkete karşı öfkelerini dile getirdi.

Grup, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda eylemlerini şu sözlerle duyurdu:

“Katil İsrail 9 aydır Filistin’de soykırım işlerken, Azerbaycan-Türkiye el ele bu soykırıma milyonlarca varil petrol taşımaktadır. Bu ikiyüzlü ticarete dur demek için Cuma günü saat 15.00’da SOCAR Türkiye önündeyiz. Tüm Filistin dostlarını bekliyoruz.”

Protesto sırasında grup, “Soykırımcı İsrail’e petrol sağlayan Socar önünde intifada sesini haykırmaya devam ediyoruz! Bu topraklardan işgali, soykırımı besleyenlerin yakasındayız, bu kanlı ticarete geçit vermeyeceğiz!” şeklinde sloganlar attı. Ayrıca, “Soykırıma ortak olan kim varsa kapısına dayanacak, oldukları yeri onlara dar edeceğiz. Buradayız, yakanızdayız!” ifadeleriyle tepkilerini sürdürdüler.

Filistin için Bin Genç grubu, bu eylemle İsrail’e yapılan petrol ticaretine dikkat çekerek, Filistin halkına desteklerini gösterdi. Grup, işgal ve soykırımı besleyen ticaret ilişkilerine karşı durarak, bu tür faaliyetlerin son bulmasını talep etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Filistin için Bin Genç Grubu’ndan Socar’a kırmızı boya ile protesto: “Kanlı ticarete geçit vermeyeceğiz!”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz