Haluk Bayraktar’dan İsrail’le iş birliği iddiasına yanıt: Milli kazanımları operasyonlara kurban ettirmemeye kararlıyız

Haluk Bayraktar’dan İsrail’le iş birliği iddiasına yanıt: Milli kazanımları operasyonlara kurban ettirmemeye kararlıyız

Gazeteci Metin Cihan, Türkiye, İsrail ve Katar ordularının üretici firmalarının, Azerbaycan’da birlikte fuar düzenlediklerini öne sürdü. Metin Cihan, sosyal medya hesabından paylaştığı şu iddiayı gündeme getirdi:

“Böyle bir dönemde, İsrail işbirlikçiliğinde geldiğimiz nokta şöyle: İsrail’in katliamları artarak devam ederken, Türkiye-İsrail-Katar orduları üretici firmaları Azerbaycan’da güle oynaya askeri fuar düzenliyorlar. Baykar’ın ortak sponsor olduğu IAI, İsrail ordusunun savaş uçaklarını ve silahlarını üreten şirket. Özel şirket bile değil. İsrail devlet şirketi.”

Metin Cihan’ın alıntıladığı uluslararası yayın kuruluşu Global Defence Insight ise mesajında şöyle yanıt verdi:

“Bu etkinlik Türk firması Baykar, İsrail firması Israel Aerospace Industries (IAI) ve Katarlı savunma müteahhidi Barzan Holdings tarafından desteklenmektedir.”

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, sosyal medya hesabından Baykar’a ilişkin gündeme gelen iddialara yanıt verdi.

Bayraktar, paylaşımında, “Bugüne kadar İsrail’den tedarik edilen Heron’ların veya yurt dışından milyarlarca dolar ödenerek alınan diğer askeri ürünlerin eleştiri konusu olduğunu gördünüz mü? Sosyal medyada bu konular hakkında bir tartışma yapıldığını hatırlıyor musunuz?” ifadelerini kullandı.

20 yıl önceki savunma sanayiiden örnek veren Bayraktar, Türkiye’nin İsrail’den Heron insansız hava araçlarını aldığını belirterek; “Yerli muadillerine göre 5-10 kat daha fazla maliyetle temin edilen bu sistemler, hem yüksek maliyet hem de operasyonel zorluklar çıkarıyordu. Türkiye bu araçları kullanırken birçok problemle karşılaşıyor ve çözüm dahi bulamıyordu” şeklinde açıklama yaptı.

Aradan geçen 20 yılda Türkiye’nin bu alanda devrim niteliğinde adımlar attığını savunan Bayraktar’ın paylaşımının devamı şöyle:

Exit mobile version