Hasat sonrası bunu yapmayan yandı! Yetkililerden çiftçilere kritik uyarı: Tarlanızı basabilir

Hasat sonrası bunu yapmayan yandı! Yetkililerden çiftçilere kritik uyarı: Tarlanızı basabilir

Müdürlük tarafından yapılan kontroller ve tuzak takiplerinde, Akdeniz Meyve Sineği popülasyonunda belirgin bir artış tespit edildi. Yapılan açıklamada, zararlıya karşı mücadelenin ihmal edilmesi durumunda özellikle Trabzon hurması, elma, armut, ayva ve hünnap gibi meyvelerin büyük zarar göreceği ifade edildi. Müdürlük, iklim değişikliklerinin sineğin popülasyonunu artırdığını ve bu durumun önlem alınmazsa büyük kayıplara yol açabileceğini vurguladı.

Çanakkale Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilere zararlıya karşı alınması gereken önlemler konusunda detaylı bilgilendirme yaptı. Mücadelede toplu hareket edilmesinin önemine değinen yetkililer, Bakanlık tarafından belirlenen teknik talimatlara uygun olarak hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Kimyasal mücadele için ise “Zehirli Yem Kısmi Dal İlaçlama Metodu” önerildi.

Hasadı tamamlanan bahçelerde bulaşıklık riski taşıyan meyvelerin bırakılmaması gerektiği, toplanan meyvelerin derin çukurlara gömülmesi veya siyah poşetlere konularak güneşe maruz bırakılması tavsiye edildi. Ayrıca, ruhsatlı bitki koruma ürünlerinin kullanılması ve hasat ile ilaçlama arasında belirlenen süreye riayet edilmesi gerektiği vurgulandı.

Exit mobile version