Hükümet sızıntı iddialarını reddetmişti: BTK’nın dosyaların kaldırılması için Google’a yaptığı başvuru ortaya çıktı

Hükümet sızıntı iddialarını reddetmişti: BTK’nın dosyaların kaldırılması için Google’a yaptığı başvuru ortaya çıktı

Bakan Uraloğlu: Kişisel veri çalınma gündemimiz yok

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gazetecilerin sorularını yanıtlamış, pandemi döneminde Sağlık bakanlığından sızıntı olduğunu kabul etmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) verilerinin çalndığı iddialarını reddederken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise “Kişisel veriler ele geçirilmişse bu konuda gerekli başvuru yapılır. Kişisel verilerin korunmasıyla ilgili kanun var. İsteyen dava açabilir” demişti.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) da yaptığı açıklamada, verilerin çalındığına ilişkin herhangi bir ihlal bildirimi olmadığını açıkladı.

freewebturkey’den Ali Safa Korkut’un haberine göre yetkililerin açıklamaları gerçeği yansıtmıyor. Zira açıklama yapması gereken tek kurum olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) açıklama yapmak yerine Google’dan verilerin kaldırılmasını talep ediyor.

Drive dosyalarının kaldırılması için Google’a yazı yazan BTK’nın 29 Temmuz tarihli başvurusunun belgesini paylaşan Korkut, Google’ın BTK bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezinden (USOM) bir içerik kaldırma talebi aldığını ve bunun üzerine Google tarafından oluşturulan içerik kaldırma kaydını gösterdiğini ileri sürdü.

Exit mobile version